ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διατηρήθηκαν τα κέρδη της Wall Street για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση

23:21 - 25 Μαρ 2020 | Χρηματιστήρια
Διατηρήθηκαν τα κέρδη της Wall Street για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση
Περιορισμένα κέρδη για το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς όλοι περιμένουν να δουν εάν το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων, που αποφάσισε η Fed, θα έχει οφέλη για την αμερικανική οικονομία. Παράλληλα, πολλά θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία της ανεργίας στις ΗΠΑ, που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Όσον αφορά το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, μετά τη συμφωνία στη Γερουσία και την αναμενόμενη έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το πακέτο θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο για να λάβει την υπογραφή του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει περίπου 500 δισ. δολάρια για την εγγύηση δανείων και βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων 50 δισ. δολαρίων για τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Υπάρχουν πάνω από 350 δισ. δολάρια που θα διοχετευτούν σε μικρές επιχειρήσεις. Συνολικά 150 δισ. δολάρια θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία και άλλους παρόχους υγειονομικών υπηρεσιών με εξοπλισμό και προμήθειες.

Στις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 2,39% και έκλεισε στις 21.200,55 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,26% στις 2.478,13 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,45% στις 7.384,30 μονάδες.

Παράλληλα, ανοδικό ήταν το κλείσιμο για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη σημείωσαν και τα χρηματιστήρια της Ασίας.

Σε πτωτική τροχιά ο χρυσός

Το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε αρνητικά πρόσημα την Τετάρτη, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους, μετά το «άλμα» 6% που κατέγραψε την Τρίτη. Σημειώνεται ότι η χθεσινή άνοδος αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο των τελευταίων 11 ετών.

Πιο αναλυτικά, ο χρυσός υποχωρεί κατά 1,34% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 1.638,50 δολάρια ανά ουγγιά. Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τα άλλα δύο βασικά μέταλλα, ο άργυρος κινείται ανοδικά κατά 3,06% στα 14,693 δολάρια ο μετρικός τόνος και ο χαλκός σημειώνει κέρδη 1,47% στα 2,212 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Στήριξη στη Wall Street βρήκαν οι τιμές πετρελαίου

Ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού» έδωσαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης τα πρόσφατα στοιχεία, σχετικά με την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, παρατηρήθηκε αύξηση των αποθεμάτων του αργού πετρελαίου, σε μικρότερο βαθμό βέβαια από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Επιπλέον, τα κέρδη του αμερικανικού χρηματιστηρίου παρέχουν στήριξη στην τιμή του αργού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό κερδίζει κατά 1,21% στα 24,30 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ κινείται υψηλότερα κατά 1,29%, ενώ ανέρχεται στα 27,50 δολάρια το βαρέλι.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 23:35 - 25 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.