ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικό ξεκίνημα για τη Wall Street

17:02 - 12 Μαϊ 2020 | Χρηματιστήρια
Νευρικό ξεκίνημα για τη Wall Street
Μικτά πρόσημα καταγράφει το αμερικανικό χρηματιστήριο στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επιτέθηκε για άλλη μία φορά στην Κίνα, σε μία επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου από την οποία αποχώρησε. Η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Πεκίνο τόσο για την μη συμφωνία για το εμπόριο, όσο και για τον κορονοϊό, υποστηρίζοντας πως αυτός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν.

Ο Τραμπ διέκοψε απότομα την -καθιερωμένη πλέον- ενημέρωση των δημοσιογράφων και αποχώρησε από το βήμα, μετά από ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο Κινέζικης καταγωγής.

H Γουέιτζι Τζιάνγκ (Weijia Jiang), από το δίκτυο CBS, που έχει γεννηθεί στην Κίνα αλλά μεγάλωσε στην Αμερική, απηύθυνε στον πρόεδρο το ερώτημα γιατί αναφέρεται με τόση έμφαση στον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που γίνονται στις ΗΠΑ και τον συγκρίνει με εκείνους άλλων κρατών, σαν να επρόκειτο για κάποιου είδους διεθνή διαγωνισμό.

«Ίσως αυτή να είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει στην Κίνα. Μη ρωτάτε εμένα, να πάτε να ρωτήσετε την Κίνα!», της είπε ο Τραμπ, εμφανώς οργισμένος.

Με τις σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων να παραμένουν σε αχαρτογράφητα νερά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,02% και διαμορφώνεται στις 24.226,60 μονάδες. Αντίθετα, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,21% στις 2.924,10 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,31% στις 9.164,28 μονάδες.

Παράλληλα, μικτή είναι η εικόνα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ράλι ανόδου καταγράφουν οι δύο τύποι πετρελαίου, μετά τις χθεσινές τους απώλειες.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:09 - 12 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.