ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Με υποτονικές συναλλαγές έκλεισε η εβδομάδα στη Νέα Υόρκη Κύριο

23:02 - 22 Μαϊ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Με υποτονικές συναλλαγές έκλεισε η εβδομάδα στη Νέα Υόρκη
Σε μεικτό έδαφος βρίσκονται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Ο Dow κινείται ήπια πτωτικά, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση με τις ελπίδες για το εμβόλιο να αναζοπυρώνονται.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην αναζωπύρωση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με αφορμή την παρεμβατικότητα της δεύτερης στο Χονγκ Κονγκ. Το Πεκίνο κατέθεσε νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση κινεζικών μυστικών υπηρεσιών στο Χονγκ Κονγκ, εγείροντας φόβους για περαιτέρω υπονόμευση της ανεξαρτησίας του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού κέντρου. Την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε προειδοποιήσει ότι η Ουάσιγκτον θα αντιδράσει με αποφασιστικό τρόπο αν το Πεκίνο ψηφίσει τον νόμο.

Στα θετικά νέα της ημέρας, αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι για την πορεία των ερευνών για το εμβόλιο. «Είναι πιθανό οι ΗΠΑ να μπορέσουν να αρχίσουν τη διανομή εμβολίου κατά του κορονοϊού μέχρι τον Δεκέμβριο», ο επιδημιολόγος και σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις του επιδημιολόγου έρχονται τέσσερις μέρες μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων της Moderna σχετικά με την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών πιθανού εμβολίου σε ανθρώπους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,04% στις 24.465,16 μονάδες, ο S&P 500 ανέβηκε κατά 0,26% στις 2.956,20 μονάδες και ο Nasdaq κέρδισε 0,43% στις 9.324,59 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μάζεψαν στο κλείσιμο της εβδομάδας τις ισχυρές απώλειες, ενώ η Ασία σημείωσε «βουτιά» λόγω των εξελίξεων στο Χονγκ Κονγκ.

Στροφή στον χρυσό για τους επενδυτές

Πτώση καταγράφουν οι δύο τύποι πετρελαίου μετά την ανοδική πορεία των προηγούμενων ημερών. Το αμερικανικό αργό κινείται χαμηλότερα κατά 1,33% στα 33,47 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ μειώνεται κατά 2,30% στα 35,23 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο 12,6%, σημειώνοντας την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών.

Αντιθέτως, ο χρυσός ανεβαίνει 0,73% στα 1.734,40 δολάρια ανά ουγκιά. Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε απώλειες 1,2% ε εβδομαδιαία βάση.

Η εικόνα στα νομίσματα

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ χάνει κατά 0,41% έναντι του αμερικανικού δολαρίου και η ισοτιμία τους διαπραγματεύεται στο 1,904 ευρώ ανά δολάριο. Το ευρώ υποχωρεί οριακά κατά 0,05% έναντι της βρετανικής λίρας, με την ισοτιμία τους να ανέρχεται στο 0,8952 ευρώ ανά στερλίνα. Τέλος, η βρετανική λίρα μειώνεται κατά 0,37% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία διαμορφώνεται στην 1,2176 στερλίνα ανά δολάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:24 - 22 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.