ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρό ξεκίνημα της Wall Street μετά την χθεσινή αργία

17:06 - 26 Μαϊ 2020 | Χρηματιστήρια
Ισχυρό ξεκίνημα της Wall Street μετά την χθεσινή αργία
Ακολουθώντας το θετικό κλίμα των ασιατικών και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, η Wall Street επανεκκίνησε σήμερα σε ανοδική τροχιά μετά την χθεσινή αργία λόγω της Memorial Day.

Όσον αφορά τους τρεις βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεπερνά τις 25.000 μονάδες, ενώ ακολουθούν σε ανοδικό ρυθμό ο S&P 500 και ο Nasdaq. Ειδικότερα, ο Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με κέρδη 2,48% και διαπραγματεύεται στις 25.072,39 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 1,95% στις 3.013,13 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,33% στις 9.448,71 μονάδες.

Το θετικό κλίμα ενισχύει τις προσδοκίες των επενδυτών ότι θα βρεθεί εντός του 2020 το φάρμακο για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά την ανακοίνωση της εταιρείας βιοτεχνολογίας Novavax ότι ξεκινά την πρώτη φάση κλινικών δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου της κατά του κορονοϊού σε ανθρώπους. Στην πρώτη φάση της ελεγχόμενης κλινικής δοκιμής θα συμμετέχουν 130 υγιείς ενήλικες, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τον Ιούλιο.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ έχουν μπροστά τους τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετοχές που διακρίνονται στη Wall Street είναι αυτές των αλυσίδων εστίασης, των αεροπορικών εταιρειών, καθώς και μετοχές βιομηχανικών εταιρειών.

Τέλος, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην αντιπαράθεση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη (ΗΠΑ και Κίνα) για σειρά θεμάτων, καθώς οι αναλυτές προειδοποιούν ότι περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης θα μπορούσε να πλήξει την εύθραυστη επενδυτική ψυχολογία.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:10 - 26 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.