ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street:Ράλι ανόδου με ώθηση από τις έρευνες για εμβόλιο

23:04 - 26 Μαϊ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street:Ράλι ανόδου με ώθηση από τις έρευνες για εμβόλιο
Η Wall Street, συμπαρασυρόμενη από το θετικό κλίμα των ασιατικών και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καταγράφει ισχυρά κέρδη με τους επενδυτές να ελπίζουν στην εύρεση εμβολίου και στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά και τη σταδιακή άρση του lockdown.

Οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά την ανακοίνωση της εταιρείας βιοτεχνολογίας Novavax ότι ξεκινά την πρώτη φάση κλινικών δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου της κατά του κορονοϊού σε ανθρώπους. Στην πρώτη φάση της ελεγχόμενης κλινικής δοκιμής θα συμμετέχουν 130 υγιείς ενήλικες, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τον Ιούλιο.

Στην άλλη άκρη του ατλαντικού, οι Βρετανοί βασίζουν τις ελπίδες τους στην περιορισμένη χρήση του αντι-ιϊκού φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, που χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα και φαίνεται πως μειώνει τον χρόνο ανάρρωσης από την Covid-19 κατά τέσσερις μέρες.

Σε εξέλιξη παραμένει και η κόντρα που έχει ξεσπάσει σχετικά με τους χειρισμούς της πανδημίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. «Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι τόσο "εκνευρισμένος" με το Πεκίνο όσον αφορά τον νέο κορονοϊό και άλλα θέματα, που η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν είναι πλέον τόσο σημαντική γι’ αυτόν», δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αυξήθηκε κατά 2,17% στις 24.995,11 μονάδες, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,23% στις 2.991,77 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε ανοδικά κατά 0,17% στις 9.340,50 μονάδες. Οι μετοχές που διακρίθηκαν στο ταμπλό είναι αυτές των αλυσίδων εστίασης, των αεροπορικών εταιρειών, καθώς και μετοχές βιομηχανικών εταιρειών.

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Θετική η εικόνα και στην Ασία.

Κέρδη για το πετρέλαιο

Σε ανοδική τροχιά και οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι παραγωγοί θα επιμείνουν στην τήρηση των περικοπών, ενώ ταυτόχρονα η ζήτηση δείχνει «σημάδια» ανάκαμψης, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο 2,65% στα 34,13 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ κερδίζει κατά 1,49% και διαπραγματεύεται στα 36,06 δολάρια το βαρέλι.

Αντίθετα, ο χρυσός πραγματοποιεί «βουτιά 1,76% και διαπραγματεύεται στα 1.704,90 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα νομίσματα, το ευρώ καταγράφει άνοδο 0,79% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και η ισοτιμία τους ανέρχεται στο 1,0985 ευρώ ανά δολάριο. Η βρετανική λίρα κερδίζει κατά 1,24% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 1,2332 στερλίνα ανά δολάριο. Τέλος, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,32% έναντι του βρετανικού νομίσματος και η σχετική ισοτιμία διαμορφώνεται στο 0,8907 ευρώ ανά στερλίνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:07 - 27 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.