ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Ήπιες ρευστοποιήσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

15:54 - 29 Μαϊ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Ήπιες ρευστοποιήσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης
Απώλειες σημειώνει το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του πλανήτη στην τελευταία συνεδρίαση του Μαΐου, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, καταγράφοντας έτσι τα βραχυπρόθεσμα κέρδη των προηγούμενων ημερών.

Τα βλέμματα των επενδυτών της Wall Street είναι στραμμένα στην κλιμακούμενη ένταση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, λίγο πριν τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για τα σχέδια της Κίνας να επιβάλει νέους νόμους που περιορίζουν την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ. Από την πλευρά του το Πεκίνο προειδοποίησε ότι θα δρομολογήσει αντίμετρα εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να παρεμβαίνουν σε εσωτερικά θέματα της Κίνας.

Με ανησυχία παρατηρούν, παράλληλα, οι επενδυτές το γεγονός ότι ο Τραμπ υπέγραψε μια εκτελεστική διαταγή για την αναθεώρηση της νομοθεσίας, που προστατεύει τα κοινωνικά δίκτυα από νομικές αγωγές, απαντώντας έτσι στην απόφαση του Twitter να παρεμβαίνει στις αναρτήσεις του με προειδοποιήσεις για το περιεχόμενο τους.

Πιέσεις ασκούν ακόμη τα απογοητευτικά στοιχεία αναφορικά με τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, οι οποίες σημείωσαν βουτιά-ρεκόρ 13,6% τον Απρίλιο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της έρευνας που ξεκινά από το 1959.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,41% και διαπραγματεύεται στις 25.296,62 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,19% στις 2.023,99 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,30% στις 9.397,43 μονάδες.

Σε ρευστοποιήσεις προχωρούν οι επενδυτές και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κλείνοντας το μήνα με αρνητικά πρόσημα, ενώ μικτή ήταν σήμερα η εικόνα στις ασιατικές αγορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.