ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Σταθερή εικόνα παρά την κοινωνική έκρηξη στις ΗΠΑ

17:13 - 01 Ιουν 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Σταθερή εικόνα παρά την κοινωνική έκρηξη στις ΗΠΑ
Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στην έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις και το μέτωπο των διαδηλώσεων για το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ να συνεχίζει να μαίνεται στο εσωτερικό της χώρας.

Το Πεκίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να «παγώσει» τις εισαγωγές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων, στον απόηχο των τελευταίων αμερικανικών κυρώσεων. Την ίδια στιγμή, Κινέζοι αγοραστές έχουν ακυρώσει απροσδιόριστο αριθμό παραγγελιών χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ, αν και δεν έχει δοθεί εντολή στις εταιρείες να σταματήσουν τις εισαγωγές.

Οι απειλές για πάγωμα των αμερικανικών εισαγωγών εντείνει τη φημολογία για κατάρρευση της εμπορικής συμφωνίας, προκαλώντας ανησυχία στο επενδυτικό πεδίο για τη μελλοντική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι μαζικές διαδηλώσεις μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ την περασμένη Δευτέρα κατά τη βίαιη σύλληψη του από αστυνομικούς της Μινεάπολις συνεχίζονται και κλιμακώνονται σε όλη τη χώρα.

Τα επεισόδια έχουν στερήσει ήδη τη ζωή σε ανθρώπους και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες των πολιτειών για να συζητήσουν «πώς θα κρατηθούν ασφαλείς οι κοινότητες».

Στα μάκρο της ημέρας, ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 39,8 μονάδες τον Μάιο από 36,1 μονάδες στην έναρξη του δεύτερου τριμήνου, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών στον κλάδο από τον Απρίλιο του 2009.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones αυξάνεται κατά 0,08% στις 25.403,06 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,13% στις 3.047,77 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,35% στις 9.523,67 μονάδες.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις αγορές σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Δανία, Σουηδία και Νορβηγία να είναι κλειστές λόγω αργίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.