ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για τρίτη διαδοχική ημέρα ανοδικά η Wall Street

16:58 - 03 Ιουν 2020 | Χρηματιστήρια
Για τρίτη διαδοχική ημέρα ανοδικά η Wall Street
Σε ανοδική τροχιά διατηρούνται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς συνεχίζει να τροφοδοτεί την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Παράλληλα, οι εκτεταμένες ταραχές στις μεγαλύτερες αμερικανικές πόλεις στη «σκιά» του φόνου του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, δεν έπληξαν το πρόσφατο ράλι της Wall Street, αν και οι αναλυτές προειδοποιούν για τους κινδύνους από την περαιτέρω κλιμάκωση της βίας. 

Επιπλέον, την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν σήμερα τα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ADP Research Institute έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας έχασε άλλες 2,76 εκατ. θέσεις εργασίας τον Μάιο καθώς η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού σε κάποιους τομείς της οικονομίας δεν έχει δώσει την αναγκαία ώθηση για την επανεκκίνηση της αγοράς εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,88% και διαπραγματεύεται στις 25.970,12 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,79% στις 3.105,03 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει κατά 0,61% στις 9.666,78 μονάδες.

Η ανοδική εκκίνηση της Wall Street οφείλεται και στα ισχυρά κέρδη, που σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ενώ σύμμαχος στέκεται και η θετική εικόνα, που επικράτησε στις ασιατικές αγορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:13 - 03 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.