ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Απώλειες μετά την ανακοίνωση για τα επιδόματα ανεργίας

17:02 - 18 Ιουν 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Απώλειες μετά την ανακοίνωση για τα επιδόματα ανεργίας
Σε κλοιό ρευστοποιήσεων για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση βρίσκεται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο, δείχνοντας ότι οι επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού συνεχίζουν να επιβαρύνουν την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στα 1,508 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος κατά 58.000 έναντι της εβδομάδας πριν από αυτή, αλλά και πολύ υψηλότερος από τα 1,3 εκατ. που αναμενόταν. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας κινούνται πάνω από το επίπεδο του 1 εκατομμυρίου για 13 διαδοχικές εβδομάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,47% και διαμορφώνεται στις 25.997,51 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 0,20% στις 3.107,20 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει κατά 0,15% στις 9.925,04 μονάδες.

Αρνητικό παραμένει το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ειδικά μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία αυξάνει τον στόχο για τις αγορές βρετανικών κυβερνητικών ομολόγων κατά επιπλέον £100 δισ. ($125 δισ.). Επιπλέον, με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης για τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στις ΗΠΑ, επίσης, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και νοσηλειών συνεχίζει να αποτελεί πηγή ανησυχίας, με έναν μεγάλο αριθμό πολιτειών, μεταξύ των οποίων το Τέξας, η Αριζόνα, η Φλόριντα και η Οκλαχόμα, να ανακοινώνουν νέες εστίες λοιμώξεων. Το Τέξας, συγκεκριμένα, είδε μια αύξηση - ρεκόρ στις νέες νοσηλείες λόγω κορονοϊού την Τετάρτη, της τάξης του 11%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.