ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street- Προς νέο ρεκόρ ο Nasdaq

17:03 - 23 Ιουν 2020 | Χρηματιστήρια
Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street- Προς νέο ρεκόρ ο Nasdaq
Ακολουθώντας το παράδειγμα των ευρωπαϊκών και των ασιατικών χρηματιστηρίων, οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street ξεκίνησαν με κέρδη τη συνεδρίαση της Τρίτης. Ώθηση στο επενδυτικό κλίμα έδωσε η ανακοίνωση του εμπορικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Πίτερ Ναβάρο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας δεν έχει τελειώσει.

«Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Ναβάρο. «Δεν είχαν καμία σχέση με την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, η οποία παραμένει σε ισχύ», πρόσθεσε.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,84% και διαπραγματεύεται στις 26.244,10 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,80% στις 3.142,91 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,81% στις 10.138,09 μονάδες, διευρύνοντας το νέο ιστορικό υψηλό που κατέγραψε στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 22 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης, την ώρα που η επιχειρηματική δραστηριότητα επανέρχεται μετά το lockdown που επιβλήθηκε για την καταπολέμηση της πανδημίας, οδηγούν τις τιμές των μετοχών στις ΗΠΑ προς τα πάνω τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε αυτή την εξέλιξη βοηθά σήμερα το γεγονός ότι ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης «σκαρφάλωσε» σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις 46,8 μονάδες από 37 μονάδες τον Μάιο. Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στις 46,7 μονάδες από 37,5 μονάδες τον Μάιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI κινήθηκε ανοδικά στις 49,6 μονάδες από 39,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης PMI για την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε στις 47,8 μονάδες από 34,4 μονάδες τον Μάιο.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι πλέον στραμμένα στα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν σημαντικά την εξέλιξη των τριών δεικτών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης στη συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:13 - 23 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.