ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Ώθηση έδωσαν οι πωλήσεις κατοικιών-Νέο ρεκόρ ο Nasdaq

23:02 - 23 Ιουν 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Ώθηση έδωσαν οι πωλήσεις κατοικιών-Νέο ρεκόρ ο Nasdaq
Θετικά πρόσημα κατέγραψαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq να "σκαρφαλώνει" για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση σε νέα ιστορικά υψηλά. Το θετικό κλίμα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οφείλεται στις αμερικανικές διαβεβαιώσεις ότι παραμένει σε ισχύ η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και στην κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις των νεόδμητων κατοικιών για τον Μάιο.

Στο πεδίο της σινοαμερικανικής συμφωνίας, ο εμπορικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Πίτερ Ναβάρο, διαβεβαίωσε σήμερα τους επενδυτές ότι η συμφωνία παραμένει σε ισχύ, μετά την σύγχυση που δημιούργησαν προηγούμενες δηλώσεις του στο Fox News. Ειδικότερα, οι δηλώσεις Ναβάρο δημιούργησαν την εντύπωση ότι οι ΗΠΑ θα τερματίσουν την συμφωνία λόγω των χειρισμών της Κίνας στην πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, ο Ναβάρο επανήλθε στο θέμα, διευκρινίζοντας ότι τα σχόλιά του παρερμηνεύτηκαν και ότι η συμφωνία πρώτης φάσης με την Κίνα παραμένει σε ισχύ. 

Την ίδια στιγμή, «άλμα» 16,6% σημείωσαν τον Μάιο οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στο ετήσιο μέγεθος των 676.000 από 580.000 τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch τοποθετούσαν τις πωλήσεις στις 650.000 τον Μάιο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,50%, κλείνοντας στις 26.155,28 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,46% στις 3.132,08 μονάδες. Επιπλέον, ο δείκτης Nasdaq έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,74% στις 10.131,37 μονάδες, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Σε υψηλό σχεδόν 8 ετών ο χρυσός

Στο υψηλότερο επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012 διαπραγματεύτηκε η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να συνεχίζει να βρίσκει στήριξη στις ανησυχίες των επενδυτών για την συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 15,60 δολ. ή 0,9% και έκλεισε στα 1.782 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 4 Οκτωβρίου του 2012.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων το ασήμι Ιουλίου κέρδισε 16 cents ή 0,9% στα 18,063 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Ιουλίου σημείωσε μικρά κέρδη 0,2% στα 2,6585 δολ. η λίβρα.

Αρνητικά πρόσημα για τις τιμές πετρελαίου

Πτωτικά έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι δύο τύποι πετρελαίου, μετά το πρόσφατο ράλι που το οδήγησε και πάλι πάνω από το επίπεδο των 40 δολ. το βαρέλι.

Η επιφυλακτικότητα των επενδυτών επανήλθε, καθώς την Τετάρτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου μετά από συνεχείς εναλλαγές προσήμου έκλεισε με απώλειες 42 cents ή 1% στα 40,31 δολ. το βαρέλι.

Ισχυρές πιέσεις για το δολάριο

Απώλειες έναντι των βασικών ανταγωνιστών του καταγράφει το δολάριο, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας της Fed ανέκαμψε τον Μάιο. Κι αυτό διότι προβληματίζει τους επενδυτές ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου ανέρχεται στο 1,1307 με το ευρώ να κερδίζει κατά 0,43% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Στο ίδιο μήκος κύματος, η βρετανική λίρα σημειώνει κέρδη 0,40% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία των δύο νομισμάτων διαμορφώνεται στο 1,2511. Τέλος, η ισοτιμία ευρώ – βρετανικής λίρας διαπραγματεύεται στο 0,9038, καθώς το ευρώ ενισχύεται κατά 0,07% έναντι του βρετανικού νομίσματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:53 - 24 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.