ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στη Wall Street

22:59 - 21 Ιουλ 2020 | Χρηματιστήρια
Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στη Wall Street
Μετριάζονται τα κέρδη που παρουσίασαν την Τρίτη οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, ενώ με απώλειες ολοκληρώνει τη συνεδρίαση ο Nasdaq.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινήθηκε ανοδικά κατά 0,47% στις 26.805 μονάδες, ενώ οριακή αύξηση κατέγραψε ο ευρύτερος S&P 500, ενισχυμένος κατά 0,08% στις 3.254 μονάδες. Με απώλειες 0,90% ολοκληρώνει τη συνεδρίαση ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με την τιμή του να διαμορφώνεται στις 10.672 μονάδες.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις του Κογκρέσου για το επόμενο πακέτο τόνωσης της οικονομίας με τους βουλευτές να δέχονται πιέσεις να εγκρίνουν το πακέτο πριν το τέλος του μήνα, όταν θα λήξει το ομοσπονδιακό πρόγραμμα για τη στήριξη των ανέργων.

«Πιστεύω ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα επωφελούνταν από μία είδηση για έγκριση του πακέτου τόνωσης», ανέφερε σε σημείωμα η υπεύθυνη της Invesco για τις διεθνείς αγορές. «Σε εποχές σαν αυτή, παρά το τεράστιο και αυξανόμενο έλλειμμα των ΗΠΑ, πιστεύω ότι η μεγάλη κυβέρνηση αποτελεί καλή είδηση για τη χρηματιστηριακή αγορά» πρόσθεσε.

Σημειώνεται, πως με κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η μείωση των επιχορηγήσεων στην αναλογία με τα δάνεια, ήταν εκείνη που ανέκοψε τις ευρωπαϊκές αγορές από την καταγραφή μεγαλύτερων κερδών στη σημερινή συνεδρίαση.

Ισχυρά κέρδη τέλος, κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού, με το πετρέλαιο να εμφανίζει άνοδο άνω του 2% και το πολύτιμο μέταλλο να συναλάσσεται κοντά σε υψηλά 9ετιας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.