ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποτονικό ξεκίνημα στη Wall Street

17:09 - 22 Ιουλ 2020 | Χρηματιστήρια
Υποτονικό ξεκίνημα στη Wall Street
Ανοδικό μεν, αλλά υποτονικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο αλλά και την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,14% στις 26.878 μονάδες, ενώ άνοδο 0,24% καταγράφει ο ευρύτερος S&P 500 στις 3.264 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται σε θετικό έδαφος μετά το χθεσινό πτωτικό κλείσιμο, καθώς ενισχύεται 0,57% στις 10.741 μονάδες.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, οι ΗΠΑ κατέγραψαν για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, πάνω από 60.000 κρούσματα κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς μέχρι την Τρίτη.

Οι κυβερνήτες του Τέξας, της Φλόριντα και της Τζόρτζια, τριών Πολιτειών που πλήττονται σφοδρά από την πανδημία, ακύρωσαν μέτρα που ήθελαν να επιβάλουν οι τοπικές αρχές με στόχο να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην περιοχή τους.

Παράλληλα, το εμβόλιο που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι έτοιμο ως το τέλος του έτους, όμως αυτό δεν είναι βέβαιο, δήλωσε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Σάρα Γκίλμπερτ.

Αναφορικά με την κόντρα ΗΠΑ - Κίνας, η σινοαμερικανική ένταση κλιμακώνεται, καθώς οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι έδωσαν εντολή για το κλείσιμο του προξενείου της Κίνας στο Χιούστον, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μόργκαν Όρταγκους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.