ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Θετικό κλίμα με την προσοχή στη Fed

16:54 - 29 Ιουλ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Θετικό κλίμα με την προσοχή στη Fed
Σε θετικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης στη Wall Street, ενώ όλα τα βλέμματα των επενδυτών διεθνώς είναι στραμμένα στην εξέλιξη της διήμερης συνδιάσκεψης της Federal Reserve και κυρίως στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Jerome Powell, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 21.00 ώρα Ελλάδος.

Το επενδυτικό κοινό αναμένει με αγωνία τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική και τη διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων, ώστε να στηριχθεί η προσπάθεια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα δρομολογείται και το νέο πακέτο βοήθειας, ύψους ενός τρισ. δολαρίων.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο 0,09% στις 26.403 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει αύξηση 0,45% στις 3.232 μονάδες. Μεγαλύτερα κέρδη εμφανίζει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος αυξάνεται 0,74% στις 10.479 μονάδες.

Ειδικότερα, σε σχέση με τους μεγάλους τεχνολογικούς τίτλους οι αυξήσεις καταγράφονται ως εξής: Twitter (+1,09%), Apple (+0,81%), Facebook (0,72%), Microsoft (+0,34%) και Google (+0,33%).

Σημειώνεται πως ο δείκτης δολαρίου που μετρά την ισοτιμία με ένα καλάθι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,16% στις 93,500 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα, η Fed ανακοίνωσε την Τρίτη ότι παρατείνει τα προγράμματα δανεισμού επιχειρήσεων, τοπικών κυβερνήσεων και πολιτών ως το τέλος του 2020

Σε σχέση με το μέτωπο του κορονοϊού, οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Τρίτη άλλους 1.592 θανάτους λόγω της πανδημίας σε 24 ώρες, έναν ιδιαίτερα βαρύ απολογισμό, που είχε να φθάσει σε αυτό το επίπεδο δυόμισι μήνες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στα μακροοικονομικά νέα, υποχώρησε τον Ιούλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στις περισσότερες αμερικανικές πολιτείες που οδήγησε αρκετούς κυβερνήτες να επαναφέρουν τα μέτρα περιορισμού.

Τέλος, σημειώνεται πως αργότερα μέσα στη μέρα αναμένονται τα αποτελέσματα από τη μηνιαία έκθεση για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.