ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά η Wall Street, νέο ρεκόρ για τον Nasdaq-Πρώτη φορά πάνω από τα $2.000 ο χρυσός

22:59 - 04 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά η Wall Street, νέο ρεκόρ για τον Nasdaq-Πρώτη φορά πάνω από τα $2.000 ο χρυσός
Σε θετικό έδαφος ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να πετυχαίνει νέο ρεκόρ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος οι διαβουλεύσεις στις ΗΠΑ για το πακέτο στήριξης της οικονομίας και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν σημειώσει ελάχιστη πρόοδο τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας εν μέσω της χειρότερης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών.

Την ανάγκη για άμεση συμφωνία στο Κογκρέσο εξέφρασαν με επιστολή τους οι διευθύνοντες σύμβουλοι 100 μεγάλων επιχειρήσεων των ΗΠΑ μεταξύ των οποίων οι επικεφαλής των Starbucks, Alphabet και Microsoft.

Στο εταιρικό μέτωπο, τα έσοδα που ανακοίνωσε η εταιρεία ειδών πολυτελείας Ralph Lauren Inc. για το πρώτο τρίμηνο χρήσης δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  Από την πλευρά της η εταιρεία επενδύσεων KKR & Co. ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.  

Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες για αγαθά που παράγονται στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο απ' ότι αναμενόταν τον Ιούνιο, καταδεικνύοντας ότι ο μεταποιητικός τομέας ανακάμπτει από το χτύπημα της πανδημίας. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες ενισχύθηκαν 6,2% μετά από άνοδο 7,7% τον Μάιο.

Στις συναλλαγές, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,47% στις 26.788,96 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,28% στις 3.303,68 μονάδες και ο Nasdaq ψηλότερα κατά 0,24% στις 10.929,45 μονάδες.

Ιστορικό υψηλό ο χρυσός

Η αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία και το αμερικανικό πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας τροφοδότησαν τον χρυσό, η τιμή του οποίου αναρριχήθηκε για πρώτη φορά πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγκιά. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 1,7% σκαρφαλώνοντας στα 2.021 δολάρια ανά ουγγιά.

Άλμα 6,6% στα 26,028 δολάρια ο μετρικός τόνος έκανε το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του αργύρου.

Ανοδικό γύρισμα για το πετρέλαιο

Με κέρδη έκλεισαν τελικά οι τιμές του μαύρου χρυσού, με το επενδυτικό βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts τα στοιχεία θα δείξουν και νέα πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 4,1 εκατ. βαρέλια.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 1,7% στα 41,70 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 0,6% στα 44,43 δολάρια το βαρέλι.

Ενισχυμένο το ευρώ

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,35% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία τους ανέρχεται στο 1,1801. Η ισοτιμία ευρώ – βρετανικής λίρας διαμορφώνεται στο 0,9029, με το ευρώ να υπερισχύει κατά 0,39% έναντι του βρετανικού νομίσματος. Τέλος, η αγγλική λίρα διολισθαίνει κατά 0,02% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία τους διαπραγματεύεται στο 1,3068.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:09 - 04 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.