ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νωθρό ξεκίνημα για τη Wall Street-Τα βλέμματα στις σινοαμερικανικές εντάσεις

17:09 - 07 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Νωθρό ξεκίνημα για τη Wall Street-Τα βλέμματα στις σινοαμερικανικές εντάσεις
Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, καθώς και η αβεβαιότητα για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, αντισταθμίζουν τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,33% και διαμορφώνεται στις 27.297,22 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,12% στις 3.345,04 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,08% στις 11.098,91 μονάδες.

Θετικές είναι, ωστόσο, οι εξελίξεις σχετικά με την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ το ποσοστό ανεργίας για τον Ιούλιο ανήλθε στο 10,2%, χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που το τοποθετούσαν στο 10,6%.

Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα, η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη πρόσθεσε 1,76 εκατ. θέσεις εργασίας, την στιγμή που οι προβλέψεις έκαναν λόγο για αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 1,6 εκατ.

Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο όσο καθυστερεί τόσο αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η κατάσταση στην οικονομία θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε απαγορεύσεις στις αμερικανικές συναλλαγές με τις κινεζικές εταιρείες ΒyteDance και Tencent, τις εταιρείες που λειτουργούν τις εφαρμογές TikTok και WeChat.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:21 - 07 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.