ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρά κέρδη ο Dow Jones-Προς νέο ρεκόρ ο S&P 500

16:00 - 11 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Ισχυρά κέρδη ο Dow Jones-Προς νέο ρεκόρ ο S&P 500
Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η επικείμενη επανέναρξη των συνομιλιών για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας και η υποχώρηση της πανδημίας ωθούν σε υψηλότερα επίπεδα τον Dow Jones και κοντά σε ρεκόρ τον S&P 500.

Στον αντίποδα, ο τεχνολογικός Nasdaq ξεκίνησε με απώλειες, καθώς μετά το ράλι των προηγούμενων εβδομάδων, οι επενδυτές μετατοπίζονται σε μετοχές που εκτιμούν ότι θα επωφεληθούν από το άνοιγμα της οικονομίας και την ανακάλυψη ενός εμβολίου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,12% στις 28.102,03 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη κατά 0,19% στις 3.366,70 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,78% στις 10.882,92 μονάδες.

Το ενδεχόμενο να μειώσει τον φόρο κερδών κεφαλαίου στις ΗΠΑ και να προχωρήσει σε μείωση του φόρου εισοδήματος για τις οικογένειες με μεσαία εισοδήματα, εξετάζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά την πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου μέσα στο σαββατοκύριακο να υπογράψει εκτελεστικά διατάγματα για την επέκταση ορισμένων μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Στα μάκρο της ημέρας, ανάκαμψη μεγαλύτερη του προβλεπομένου σημείωσαν τον Ιούλιο οι τιμές παραγωγού (PPI) στις ΗΠΑ, ωστόσο η αύξηση παρέμεινε σε αδύναμα επίπεδα. Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν σημειώσει πτώση 0,2%.

Τέλος, στο μέτωπο της πανδημίας, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 18% τις τελευταίες 14 ημέρες, ενώ ο αριθμός των θανάτων έχει διολισθήσει κατά 6%.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:17 - 11 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.