ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδική τάση στα ασιατικά χρηματιστήρια με το βλέμμα στο εμπόριο

09:44 - 14 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Ανοδική τάση στα ασιατικά χρηματιστήρια με το βλέμμα στο εμπόριο
Ήπια ανοδική ήταν η τάση στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στις αγορές της Ασίας, με το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιασμένο στην αξιολόγηση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας, αλλά και στις συνομιλίες για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Αύριο αναμένεται να συναντηθούν αντιπρόσωποι των ΗΠΑ και της Κίνας για την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, την ώρα που παρατηρούνται καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων εκ μέρους του Πεκίνου.

Στην Ουάσιγκτον, το πολιτικό αδιέξοδο – με τους Δημοκρατικούς και τον Λευκό Οίκο να αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων – απειλεί να εκτροχιάσει την εύθραυστη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, επιβαρύνοντας και την παγκόσμια ανάπτυξη, προειδοποιούν οι αναλυτές. Η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι δήλωσε χθες ότι οι δύο πλευρές παραμένουν «μίλια μακριά» στις συνομιλίες, ενώ ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ έστειλε τους γερουσιαστές σπίτια τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αν και μπορεί να τους καλέσει πίσω εάν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες.

Στα μάκρο στοιχεία της ημέρας, πτωτικά κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας τον Ιούλιο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για μέτρια αύξησή τους, καθώς οι καταναλωτές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου δεν κατάφεραν να αποβάλουν την επιφυλακτικότητά τους για τον κορονοϊό, την ίδια ώρα που η ανάκαμψη του τομέα των εργοστασίων προσπαθεί να αποκτήσει δυναμική.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 23,289.36 μονάδες.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite κινήθηκε ανοδικά κατά 1,06% στις 3,355.88 μονάδες και ο Shenzhen Component ψηλότερα κατά 0,86% στις 13,405.38 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε κέρδη κατά 0,49% στις 25,355.00 μονάδες.

Ο νοτιοκορεάτικος Kospi υποχώρησε κατά 1,23% στις 2,407.49 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε κατά 0,58% στις 6,126.20 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:00 - 14 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.