ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Απώλειες παρά τα θετικά στοιχεία για το λιανεμπόριο

17:02 - 14 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Απώλειες παρά τα θετικά στοιχεία για το λιανεμπόριο
Η αβεβαιότητα που επικρατεί στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων Κογκρέσου και Λευκού Οίκου για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας οδηγεί σε πτώση τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street.

Στο επίκεντρο της επενδυτική προσοχής παραμένει και το γεγονός ότι επιστρέφουν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο αξιωματούχοι των δύο πλευρών θα αξιολογήσουν την πορεία εφαρμογή της πρώτης φάσης της συμφωνίας του περασμένου Ιανουαρίου.

Επιπλέον, οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων. Η αμερικανική Στατιστική Υπηρεσία δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, οι οποίες κατέβασαν αισθητά ταχύτητα τρέχοντας με ρυθμό 1,2% από 8,4% τον Ιούνιο και έναντι εκτιμήσεων για ρυθμό 1,9%.

Σε έκθεσή της για το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του πλανήτη, τη Wall Street, ο επενδυτικός οίκος Goldman Sachs επισημαίνει πως οι μετοχές στις ΗΠΑ πιθανότατα έχουν περισσότερες δυνάμεις για άνοδο, καθώς επηρεάζονται από τις βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης και την προσδοκία για την παραγωγή εμβολίων Covid-19 σύντομα. Ειδικότερα, ο S&P 500 θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 3.600 μονάδες, γράφουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs, Ντομινίκ Γουίλσον και Βίκο Τσανγκ.

Τέλος, στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,47% και διαμορφώνεται στις 27.774,07 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 0,25% στις 3.365,05 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,29% στις 11.010,41 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.