ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Πτωτικά ο Dow-Σε τροχιά ρεκόρ ο S&P 500

16:59 - 17 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Πτωτικά ο Dow-Σε τροχιά ρεκόρ ο S&P 500
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με επιφυλακτικότητα την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας στο Κογκρέσο για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε επιχειρήσεις κα ιδιώτες.

Ειδικότερα, o Dow Jones καταγράφει οριακές απώλειες 0,04% στις 29.720 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500, κινούμενος κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, ενισχύεται κατά 0,33% στις 3.383 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,77% στις 11.104 μονάδες.

Στο πεδίο των συναλλαγών, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των κολοσσών του τεχνολογικού τομέα, με τις Facebook, Amazon, Apple και Microsoft να ενισχύονται άνω του 0,5%. Παράλληλα, ισχυρά κέρδη άνω του 3% καταγράφει η μετοχή της Freeport-McMoRan, ενώ άνοδο 1% σημειώνει η μετοχή της εταιρείας εξορύξεων πολύτιμων μετάλλων Newmont.

Αλματώδη αύξηση σχεδόν 10% πραγματοποιεί η μετοχή της Barrick Gold, μετά την εξαγορά μεριδίου της εταιρείας από την Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ.

Στο μέτωπο της οικονομίας, υποχώρηση κατά 13,5 μονάδες σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Empire State της New York Fed τον Αύγουστο. Ειδικότερα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 3,7 μονάδες, σηματοδοτώντας έναν βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 17 μονάδες.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε κατά 15,6 μονάδες στο -1,7 τον Αύγουστο, ενώ οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 11,8 μονάδες στις 6,7 μονάδες. Ο δείκτης απασχόλησης σημείωσε άνοδο στις 2,4 μονάδες, στις 2 μονάδες, ενώ η αισιοδοξία για τις προοπτικές εξαμήνου μειώθηκε τον Ιούλιο.

Αναφορικά με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, σταθερά υψηλό παραμένει το ποσοστό του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διατηρεί προβάδισμα 9% έναντι του νυν προέδρου και υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό των NBC News/ Wall Street Journal.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται επίσης η αδυναμία Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας, μετά τη λήξη του έκτακτου επιδόματος ανεργίας στα τέλη του προηγούμενου μήνα. 

 
Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 17 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.