ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Θετικά πρόσημα και νέο ιστορικό υψηλό για Nasdaq

22:59 - 20 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Θετικά πρόσημα και νέο ιστορικό υψηλό για Nasdaq
Ανοδικό ήταν το κλείσιμο της Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον Nasdaq να σημειώνει νέο ιστορικό ρεκόρ.

Ειδικότερα, ο Dow Jones αυξήθηκε 0,17% στις 27.740 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 0,32% στις 3.385 μονάδες. Κέρδη άνω του 1% σημείωσε ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος ενισχύθηκε 1,06% στις 11.264 μονάδες.

Νωρίτερα, το αρνητικό κλίμα τροφοδότησαν τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη. Ειδικότερα, πάνω από το 1 εκατ. διαμορφώθηκαν ξανά οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια απροσδόκητη εξέλιξη για την αγορά εργασίας, αφού οι οικονομολόγοι ανέμεναν 925.000 αιτήσεις για παροχής επιδόματος.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed με τους αξιωματούχους της τράπεζας να "συμφωνούν ότι η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό στο εγγύς μέλλον και γι' αυτό ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές μεσοπρόθεσμα".

Με γοργά βήματα προχωρούν οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Χαρακτηριστικά, μέχρι και σε 60.000 εθελοντές σκοπεύει να κάνει δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της εναντίον του νέου κορονοϊού, καθώς εισέρχεται στο τελικό στάδιο της μελέτης, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.

Στο ταμπλό, κέρδη κατέγραψαν οι τίτλοι των τεχνολογικών κολοσσών, λαμβάνοντας ώθηση από τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει στο αμερικανικό έδαφος οι κινεζικές εταιρείες, ως αποτέλεσμα της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ενδεικτικά, η μετοχή του Facebook κέρδισε +2,44%,, η Microsoft +2,31%, η Apple +2,16% και η Google +2,03%. Απώλειες 1,02% κατέγραψε η Alibaba, ενώ πτωτικά κινήθηκε και η πετρελαϊκή Exxon Mobil.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:28 - 21 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.