ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξέφρενο ράλι της Wall Street-Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

23:05 - 26 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Ξέφρενο ράλι της Wall Street-Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq
Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζουν το ανοδικό τους σερί οι δύο εκ των τριών βασικών δεικτών της Wall Street, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 και ο τεχνολογικός Nasdaq, οι οποίοι κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,30% και έκλεισε στις 28.332,05 μονάδες. Ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,03% στις 3.479,07 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε «άλμα» 1,73% στις 11.665,06 μονάδες.

Οι επενδυτές εστιάζουν στην ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, την Πέμπτη στο Jackson Hole στο Wyoming των ΗΠΑ, αναμένοντας τυχόν ενδείξεις για διαφοροποίηση του πλαισίου πολιτικής που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα. Πιο συγκεκριμένα, οι επενδυτές περιμένουν κάποιο σήμα για κινήσεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στον πληθωρισμό να «τρέξει» γρηγορότερα απ' ό,τι στο παρελθόν, επιτρέποντας στην κεντρική τράπεζα να τερματίσει την πρακτική της αύξησης των επιτοκίων με την πρώτη ένδειξη ότι οι πιέσεις στις τιμές ενισχύονται.

Στο μέτωπο των δεδομένων, «άλμα» 11,2% έκαναν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 4,3%, σύμφωνα με το CNBC. Εναν μήνα πριν είχαν κινηθεί ανοδικά κατά 7,6%. Εξαιρουμένου του τομέα Μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 2,4%, σε μηνιαία βάση, ενώ εξαιρουμένου του κλάδου Αμυνας, κατά 9,9%.

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο εν μέσω «Λόρα»

Με κέρδη έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, την ώρα που οι νοτιοανατολικές ΗΠΑ, προετοιμάζονται για το χτύπημα του τυφώνα Λόρα. Οι επενδυτές ανέμεναν με αγωνία τις εκτιμήσεις σχετικά με το πέρασμα του τυφώνα που πλέον έχει καταταγεί στην κατηγορία επικινδυνότητας 4, και το τι ζημιές θα μπορούσε αυτός να προκαλέσει στις υποδομές πετρελαίου του Κόλπου του Μεξικού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, παράδοσης Οκτωβρίου, έκλεισε με ισχνά κέρδη 4 σεντ (+0,09%), στα 43,39 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας υψηλό ρεκόρ για τρέχον συμβόλαιο, από τις 5 Μαρτίου.

Από την άλλη πλευρά, το πετρέλαιο τύπου Brent, παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε με απώλειες 0,55% (-0,25 δολάρια), στα 45,61 δολάρια το βαρέλι.

Σε υψηλό εβδομάδας ο χρυσός

Σε υψηλό εβδομάδας έκλεισε ο χρυσός την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν στην ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αύριο στο ετήσιο συνέδριο της κεντρικής τράπεζας, όπου «ποντάρουν» σε κάποιο θετικό σήμα που θα δώσει νέα ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, προσδοκώντας σε άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες του Λευκού Οίκου με τους Δημοκρατικούς για το ύψος των κονδυλίων που θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό ενισχύθηκε κατά 29,40 δολάρια ή 1,5% και έκλεισε στα 1.952,50 δολάρια η ουγγιά, έχοντας διολισθήσει νωρίτερα έως τα 1.908,40 δολάρια. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί το πολύτιμο μέταλλο από τις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Κέρδη σημείωσε και το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το ασήμι, προσθέτοντας 1,18 δολάρια ή 4,4%, με το μέταλλο να κλείνει την ημέρα στα 27,449 δολάρια η ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Αυγούστου.

Ανακάμπτει το δολάριο περιμένοντας τη Fed

Σε ήπια ανοδική τροχιά έναντι του ευρώ κινείται το αμερικανικό δολάριο, με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένο στην ομιλία του Πάουελ στο οικονομικό συμπόσιο στα τέλη της εβδομάδας.

Ειδικότερα, στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,08% έναντι του δολαρίου και η σχετική ισοτιμία διαμορφώνεται στο 1,1824. Παράλληλα, το ευρώ χάνει κατά 0,47% έναντι της βρετανικής λίρας και η ισοτιμία τους ανέρχεται στο 0,8954. Τέλος, η βρετανική λίρα υπερισχύει κατά 0,41% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία τους διαπραγματεύεται στο 1,3203.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:11 - 26 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.