ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεπέρασαν σε αξία την ευρωπαϊκή αγορά τα αστέρια του Nasdaq

18:25 - 29 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Ξεπέρασαν σε αξία την ευρωπαϊκή αγορά τα αστέρια του Nasdaq
Η απόλυτη κυριαρχία των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνεται από άλλη μία αξιοσημείωτη ένδειξη, καθώς σύμφωνα με σημείωμα της Bank of America, η αξία του τεχνολογικού τομέα ξεπέρασε τη συνολική αξία της ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής αγοράς.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το CNBC είναι η πρώτη φορά που το ανώτατο όριο του τεχνολογικού τομέα στις ΗΠΑ, το οποίο ανέρχεται στα 9,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, αφήνει πίσω την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου  του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας, με αθροιστική αξία στα 8,9 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται πως το 2007 οι ευρωπαϊκές αγορές διέθεταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη αξία από τις αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές.

Τα πέντε μεγαλύτερα τεχνολογικά ονόματα - Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon και Facebook - αντιπροσώπευαν το 17,5% του S&P 500 τον Ιανουάριο, ενώ η κομβική θέση της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει ανεβάσει το ποσοστό πολύ πάνω από το 20%. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο η Apple αξίζει περισσότερο από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το ράλι της Amazon δικαίως συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα. Η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε κυρίαρχη δύναμη στο ηλεκτρονικό εμπόριο από τη δεκαετία του 1990, αλλά η έκρηξη της βιομηχανίας cloud computing οδήγησε στη ραγδαία άνοδο των μετοχών της κατά την τελευταία δεκαετία. Υπολογίζεται ότι η τιμή της μετοχής της ήταν περίπου 20 φορές υψηλότερη την Πέμπτη από ό, τι τον Αύγουστο του 2010.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:26 - 29 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.