ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CNBC: Αναλυτές προειδοποιούν για «φούσκα» στις διεθνείς αγορές

16:38 - 07 Σεπ 2020 | Χρηματιστήρια
CNBC: Αναλυτές προειδοποιούν για «φούσκα» στις διεθνείς αγορές
Για την ύπαρξη «φούσκας» στις διεθνείς αγορές προειδοποιούν αναλυτές στο CNBC.

«Νομίζω πως είμαστε σίγουρα σε “φούσκα”» τονίζει, χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του επενδυτικού γραφείου της Stanhope Capital, Τζόναθαν Μπελ, ο οποίος μιλάει στο πρακτορείο CNBC.

Τους τελευταίους μήνες, και ιδίως μετά το «lockdown», αρκετοί επενδυτές στράφηκαν στις εταιρείες του τεχνολογικού τομέα, με τις Alphabet, Amazon, Apple, Microsoft και Facebook να έχουν την «τιμητική» τους. Η αξία της μετοχής τους, μάλιστα, «χτύπησε» κόκκινο, ρίχνοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

«Όλοι μιλούν γι’ αυτό, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν είναι σπουδαίες επιχειρήσεις. Αλλά υπάρχει μια υπερβολή» σχολιάζει, στο ίδιο πλαίσιο, ο Μπελ.

Είναι ενδεικτικό ότι η μετοχή της Amazon, από την αρχή του έτους, έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 78%, Η μετοχή της Apple, από την πλευρά της, έχει σημειώσει κέρδη 65% και η μετοχή της Netflix 59%. Όσον αφορά τις μετοχές των Facebook και Alphabet, η σωρευτική άνοδος κυμαίνεται στο 38% και στο 19%, αντίστοιχα.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή, η χρηματιστηριακή αξίας των πέντε παραπάνω εταιρειών αντιπροσωπεύει το 20% της συνολικής κεφαλαιοποίησης στο αμερικανικό χρηματιστήριο. «Υπάρχει μια υπερβολή σ’ έναν πολύ μικρό αριθμό μετοχών. Αυτό είναι σίγουρα “φούσκα”» επαναλαμβάνει ο Μπελ.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.