ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή αγοραστών και ανοδικό ξεκίνημα στη Wall-Κέρδη το πετρέλαιο

17:19 - 09 Σεπ 2020 | Χρηματιστήρια
Επιστροφή αγοραστών και ανοδικό ξεκίνημα στη Wall-Κέρδη το πετρέλαιο
Σε θετικό έδαφος κινούνται εκ νέου οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά την παρέλευση τριών διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων, κατά τις οποίες, η κυριαρχία των πωλητών και οι μαζικές ρευστοποιήσεις προς κατοχύρωση κερδών, δημιούργησαν συνθήκες πίεσης που ανάγκασαν τους δείκτες να διολισθήσουν από τα υψηλά επίπεδα που κατέκτησαν.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,44% στις 27.896 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 1,59% στις 3.384 μονάδες. Επιστροφή στα κέρδη και για τον τεχνολογικό Nasdaq, ο οποίος ενισχύεται 1,81% στις 11.046 μονάδες.

Στο πεδίο των συναλλαγών, μεταξύ των τεχνολογικών τίτλων, υψηλότερα κέρδη καταγράφουν οι Tesla (+6,72%), NVidia (+3,88%), Microsoft (+3,52%), Apple (+2,93%) και E-Bay (+2,01%). Με κέρδη επίσης κινούνται οι μετοχές των Salesforce, Caterpillar, Home Depot, Chevron, Walmart και Exxon Mobil.

Καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου, το επενδυτικό κλίμα εμφανίζεται ευάλωτο σε τυχόν αναταράξεις, ενώ σύμφωνα με αναλυτές η αρχή του φθινοπώρου είναι η περίοδος με τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια του έτους.

Βαρίδι για το κλίμα των αγορών, είναι και οι εξελίξεις στο μέτωπο της εμπορικής κρίσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενώ παράλληλα η Ευρώπη βυθίζεται σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη καμπή σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις της για εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως και το πετρέλαιο κινείται θετικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε χθες, με το αργό να υποχωρεί 7%. Η ανησυχία για τις αποφάσεις της κρατικής Aramco της Σαουδικής Αραβίας για την προσφορά πετρελαίου στην Ασία, καλύφθηκε εν μέρει από τις ανακοινώσεις για τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ που βρέθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των προβλέψεων.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,90% στα 37,08 δολάρια ανά βαρέλι, με το Μπρεντ να αυξάνεται 0,15% στα 39,84 δολάρια ανά βαρέλι. Ανοδικά επίσης κινείται κατά 0,31% ο χρυσός στα 1.949 δολάρια ανά ουγγιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.