ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Νευρικό ξεκίνημα-Προσπάθεια αντίδρασης στις χθεσινές απώλειες

17:03 - 11 Σεπ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Νευρικό ξεκίνημα-Προσπάθεια αντίδρασης στις χθεσινές απώλειες
Επιφυλακτικότητα επικρατεί στο ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας στη Wall Street, με τους δείκτες να κινούνται με μεικτά πρόσημα, μετά και τις χθεσινοβραδινές σημαντικές απώλειες.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,20% στις 27.590 μονάδες, ενώ κατά 0,18% αυξάνεται ο S&P 500 στις 3.348 μονάδες. Σε αρνητικό έδαφος κινείται οριακά ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος μειώνεται 0,13% στις 10.911 μονάδες.

Νωρίτερα, την ανοδική πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν αναφορικά με τους δείκτες τιμών καταναλωτή για τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών αυξήθηκε κατά 1,3% τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση 1,2%.

Παράλληλα, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες της, η Goldman Sachs δήλωσε ότι αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο στο 35% στη βάση της καλύτερη του αναμενομένου έκθεσης απασχόλησης του Αυγούστου.

«Αναβαθμίσαμε τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις μας για την ανάπτυξη με βάση την πολύ ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για την απασχόληση τον Αύγουστο και τα γενικότερα θετικά δεδομένα που είδαν το φως γενικότερα, και η πρόβλεψή μας για το 35% είναι τώρα σχεδόν 14 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την συνισταμένη των προβλέψεων» αναφέρει η τράπεζα.

Στο πεδίο των γεωπολιτικών εξελίξεων, την πρόθεση του να ανταπαντήσει στις ΗΠΑ, στα πλαίσια "αμοιβαιότητας", ανακοίνωσε το Πεκίνο, σχετικά με περιορισμούς που πρόκειται να επιβάλλει στο αμερικανικό διπλωματικό σώμα σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποιοι θα είναι αυτοί οι περιορισμοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.