ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Ανοδική αντίδραση μετά το τεχνολογικό sell-off

16:53 - 14 Σεπ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Ανοδική αντίδραση μετά το τεχνολογικό sell-off
Ώθηση από το ανοδικό ξεκίνημα, που καταγράφουν τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές και οι ασιατικές αγορές, λαμβάνει η Wall Street. Μετά το sell-off στον τεχνολογικό κλάδο, που οδήγησε σε δύο σερί εβδομαδιαίες απώλειες για πρώτη φορά εδώ και μήνες, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακάμπτει και καταγράφει ισχυρή άνοδο με το «καλησπέρα σας».

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,81% και διαπραγματεύεται στις 27.889,64 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 1,21% στις 3.381,50 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 1,73% στις 11.040,97 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τεχνολογικός κλάδος βρίσκει ώθηση από την είδηση ότι η Nvidia βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της βρετανικής κατασκευάστριας τσιπ Arm Holdings από τη Softbank έναντι 40 δισ. δολαρίων. Η Nvidia θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία μέσω ενός συνδυασμού μετρητών και κοινών μετοχών.

Παράλληλα, η Oracle ανακοίνωσε ότι κερδίζει τη Microsoft στη μάχη για το Tik Tok. Η συμφωνία μεταξύ της ΒyteDance, ιδιοκτήτριας της TikTok, και της Oracle πιθανότατα θα περιλαμβάνει ανάληψη μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά μοιάζει περισσότερο με εταιρική αναδιάρθρωση αντί για καθαρή πώληση, είπε μια από τις πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Τέλος, στο πεδίο της πανδημίας, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τις δοκιμές για την εξέλιξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Οι δομικές είχαν διακοπεί όταν εθελοντής που είχε λάβει το εμβόλιο εμφάνισε μια ανεξήγητη ασθένεια. Η είδηση ότι ξεκινούν εκ νέου οι δοκιμές δίνουν νέα δυναμική στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:57 - 14 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.