ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πολυπόθητο εμβόλιο έδωσε «πνοή» αισιοδοξίας στη Wall Street Κύριο

23:03 - 14 Σεπ 2020 | Χρηματιστήρια
Το πολυπόθητο εμβόλιο έδωσε «πνοή» αισιοδοξίας στη Wall Street
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της τρίτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του πλανήτη. Η Wall Street έλαβε ώθηση από τις ελπίδες των επενδυτών για ένα εμβόλαιο, το οποίο ενδέχεται να είναι σύντομα διαθέσιμο στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ως προς τα θετικά νέα για το πολυπόθητο εμβόλιο, ο φαρμακευτικός κολοσσός AstraZeneca ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε το «πράσινο φως» από τον βρετανικό οργανισμό φαρμάκων πως είναι ασφαλές να συνεχίσει τις δοκιμές. Υπενθυμίζεται ότι οι δοκιμές είχαν «παγώσει» λόγω μιας ανεξήγητης ασθένειας σε έναν από τους εθελοντές.

Παράλληλα, ο CEO της Pfizer, Albert Bourla, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS News την Κυριακή, δήλωσε ότι η εταιρεία θα γνωρίζει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου εάν το δικό της πειραματικό εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 δουλεύει.

Όσον αφορά τις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,18% κλείνοντας στις 27.992,45 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε κατά 1,26% στις 3.383,11 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε «άλμα» 1,87% στις 11.056,65 μονάδες.

Στο «κόκκινο» το πετρέλαιο περιμένοντας τον τυφώνα Σάλι

Διατηρήθηκε το αρνητικό κλίμα από την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα στην αγορά πετρελαίου, υπό το βάρος των ανησυχιών για την πορεία της ζήτησης του «μαύρου χρυσού».

Οι απώλειες πάντως ήταν περιορισμένες, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την πορεία του τυφώνα Sally στον Κόλπο του Μεξικού.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε μόλις 7 cents ή 0,2% και έκλεισε στα 37,26 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στο μεταξύ, πάνω από το 21% της παραγωγής από τον Κόλπο του Μεξικού έχει κλείσει στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την έλευση του τυφώνα Sally.

Επιπλέον, επί τα χείρω αναθεώρησε τις προοπτικές του ο ΟΠΕΚ σχετικά με την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, «ρίχνοντάς» την στα 90,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2020.

Μικρή άνοδος για τον χρυσό

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός τη Δευτέρα, διευρύνοντας τα κέρδη του από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου συνεχίζει να δίνει ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 15,80 δολ. ή 0,8% και σκαρφάλωσε στα 1.963,70 δολ. ανά ουγγιά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος για το πολύτιμο μέταλλο από τις 28 Αυγούστου.

Ανακάμπτει η βρετανική λίρα

Παρά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Brexit, οι οποίες προβληματίζουν τους επενδυτές, η βρετανική λίρα αναθαρρεί κερδίζοντας μέρος των ισχυρών απωλειών των προηγούμενων ημερών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,33% έναντι της βρετανικής λίρας και η ισοτιμία τους ανέρχεται στο 0,9227. Παράλληλα, η βρετανική λίρα κερδίζει κατά 0,54% έναντι του δολαρίου, με την σχετική ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2862. Τέλος, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,21% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να διαπραγματεύεται στο 1,1870.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:08 - 14 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.