ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνομιλίες LSE και Euronext για την πώληση του ιταλικού χρηματιστηρίου

10:19 - 18 Σεπ 2020 | Χρηματιστήρια
Συνομιλίες LSE και Euronext για την πώληση του ιταλικού χρηματιστηρίου
Σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη γαλλική Euronext για την πώληση της Borsa Italiana βρίσκεται το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.

Ειδικότερα, μετά από την αξιολόγηση των προτάσεων που δέχθηκε για το χρηματιστήριο του Μιλάνου, το LSE (London Stock Exchange) τόνισε πως θα εξετάσει την πώληση του χρηματιστηρίου στο τέλος Ιουλίου, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της εξαγοράς 27 δισ. δολαρίων της Refinitiv.

Σημειώνεται πως η Refinitiv ανήκει κατά 45% στην εταιρεία Thomson Reuters, τη μητρική εταιρεία του πρακτορείου Reuters.

Η πρόταση της Euronext περιλαμβάνει επίσης την ιταλική Cassa Depositi e Prestiti και Intesa Sanpaolo, οι οποίες θα γίνουν μέτοχοι στο γαλλικό χρηματιστήριο εάν είναι επιτυχημένη η προσφορά, συνεισφέροντας στην προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

"Ο προτεινόμενος συνδυασμός της Borsa Italiana και Euronext θα δημιουργήσει έναν κορυφαιο παίκτη στις αγορές της ηπειρωτικής Ευρώπης", αναφέρει η Euronext σε ξεχωριστό ανακοινωθέν της.

Το ιταλικό χρηματιστήριο είχε επίσης προσελκύσει προτάσεις από την ελβετική Six και το Deutsche Boerse, με τις πηγές να αναφέρουν ότι η Six είχε καταθέσει την υψηλότερη πρόταση και από τις τρεις.

Σημειώνεται πως σε αίτημα σχολιασμού των πληροφοριών, η Six και το Deutsche Boerse αρνήθηκαν να προβούν σε κάποια δήλωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.