ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street

18:07 - 30 Σεπ 2020 | Χρηματιστήρια
Ισχυρά κέρδη στη Wall Street
Ανοδικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με ώθηση από βιομηχανικές και τεχνολογικές μετοχές, παρότι οι επενδυτικές τηρούν επιφυλακτική στάση, στον απόηχο του πρώτου debate ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και των νεότερων στοιχείων για το ΑΕΠ.

Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν διασταύρωσαν για πρώτη φορά τα ξίφη τους σε μια καθοριστικής σημασίας τηλεμαχία που διεξήχθη στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Το debate ανάμεσα στους δύο υποψηφίους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, εκατέρωθεν σκληρές εκφράσεις και προσωπικές φραστικές επιθέσεις.

Τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 73 ετών το δεύτερο τρίμηνο εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας κατέγραψε η αμερικανική οικονομία, όπως επιβεβαίωσε την Τετάρτη η τρίτη μέτρηση της κυβέρνησης για το ΑΕΠ. Ειδικότερα, το ΑΕΠ βούτηξε κατά 31,4% σε ετήσια βάση το περασμένο τρίμηνο, στη μεγαλύτερη πτώση από το 1947, όταν το υπουργείο Εμπορίου άρχισε να κρατάει στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Τέλος, στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης, την αισιοδοξία του για τις συνομιλίες που θα έχει με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και κορυφαία μορφή του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσο, Νάνσι Πελόζι, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, μιλώντας για "προοπτική συμφωνίας".

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,35% στις 27,823.25 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 1,08% στις 3,371.15 μονάδες και ο Nasdaq ψηλότερα κατά 1,20% στις 11,217.79 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.