ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στις συνομιλίες για το πακέτο τόνωσης Κύριο

22:58 - 30 Σεπ 2020 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στις συνομιλίες για το πακέτο τόνωσης
Με περιορισμένα κέρδη από την έναρξη της συνεδρίασης τερματίζουν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς οι συνομιλίες για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας δεν οδήγησαν σε συμφωνία, αλλά οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin έκανε λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες, αλλά σημείωσε ότι δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

Οι δηλώσεις περί προόδου έδωσαν ώθηση σε μετοχές που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της οικονομίας, όπως αυτές του αεροπορικού και του τραπεζικού κλάδου και της κρουαζιέρας. Η Norwegian Cruise Line Holdings ανεβαίνει κατά 3%, η Citigroup κερδίζει άνω του 1% και η United Airlines κατά 0,5%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 73 ετών το δεύτερο τρίμηνο εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας κατέγραψε η αμερικανική οικονομία, όπως επιβεβαίωσε την Τετάρτη η τρίτη μέτρηση της κυβέρνησης για το ΑΕΠ. Ειδικότερα, το ΑΕΠ βούτηξε κατά 31,4% σε ετήσια βάση το περασμένο τρίμηνο, στη μεγαλύτερη πτώση από το 1947, όταν το υπουργείο Εμπορίου άρχισε να κρατάει στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ωστόσο, περισσότερους εργαζομένους από όσους προέβλεπαν οι αναλυτές προσέλαβαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου ADP. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο ιδιωτικός τομέας δημιούργησε 749.000 θέσεις εργασίας τον τελευταίο μήνα του τρίτου τριμήνου.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,20% στις 27,781.57 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,78% στις 3,361.50 μονάδες και ο Nasdaq ψηλότερα κατά 0,74% στις 11,167.51 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν το γ' τρίμηνο οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει σε τριμηνιαία βάση κέρδη άνω του 2% και το brent να καταγράφει απώλειες περί το 0,5%. Σήμερα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε 2,4%, στα 40,22 δολάρια το βαρέλι. Σε μηνιαία βάση κατέγραψε πτώση 5,6%, ωστόσο σε τριμηνιαία σημείωσε κέρδη 2,4%. Παράλληλα, το μπρεντ παράδοσης Δεκεμβρίου, ανέβηκε σήμερα 1,8%, στα 42,30 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του brent έχει σημειώσει απώλειες 9,6% σε μηνιαία βάση και 0,5% στο γ΄τρίμηνο.

Με κέρδη σε επίπεδο γ΄τριμήνου, αλλά απώλειες σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο και σε ημερήσια βάση έκλεισε την Τετάρτη ο χρυσός. Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 0,4%, κλείνοντας στα 1.895,50 δολάρια ανά ουγγιά. Για τον Σεπτέμβριο το πολύτιμο μέταλλο διολίσθησε 4,2%, ωστόσο στο τρίμηνο κέρδισε 5,3%.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:12 - 30 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.