ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο Λονδίνου: Προς ολοκλήρωση η πώληση της Borsa Italiana

14:57 - 08 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Χρηματιστήριο Λονδίνου: Προς ολοκλήρωση η πώληση της Borsa Italiana
Πολύ κοντά στης πώληση της Borsa Italiana (Χρηματιστήριο Μιλάνου) βρίσκεται το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE), καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ενδέχεται εντός της εβδομάδας να ολοκληρωθεί η έγκριση της συμφωνίας.

Ειδικότερα, η προτεινόμενη συμφωνία εξαγοράς με το Euronext NV και δύο ιταλικές τράπεζες, ανέρχεται στο ποσό των €4,5 δισ. ($5,3 δισ.), ενώ στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται και το χρέος του ιταλικού χρηματιστηρίου.

Σημειώνεται πως το χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο πουλά το Borsa Italiana προκειμένου να λάβει έγκριση για τη συμφωνία της Refinitiv ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να ανακοινώσει την πώληση την Παρασκευή, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Εκπρόσωποι τόσο του LSE όσο και του Euronext αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η προσθήκη του Borsa Italiana θα δώσει στο Euronext περίπου το 1/4 όλων των συναλλαγών μετοχών στην Ευρώπη, ενώ 28 από τις εταιρείες του Euro Stoxx 50 θα είναι εισηγμένες στις αγορές της.

Το Borsa Italiana θεωρείται στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο στην Ιταλία λόγω της ιδιοκτησίας της MTS SpA, μιας πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για την διαπραγμάτευση κρατικών ομολόγων και η ιταλική κυβέρνηση επιδίωξε να πετύχει μια συμφωνία εδώ και μήνες. Το Euronext, ιδιοκτήτης των χρηματιστηρίων του Παρισιού και του Άμστερνταμ, υπέβαλε προσφορά με την Cassa Depositi e Prestiti SpA, μία κρατική τράπεζα και την Intesa Sanpaolo SpA, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας. Αυτά τα ιδρύματα θα πάρουν ποσοστά στο Euronext.

Η δρομολογούμενη συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί μέσω ενός συνδυασμού μετρητών, νέων δανείων και νέων μετοχών με τη μορφή αύξησης κεφαλαίου των δύο τραπεζών και την έκδοση δικαιωμάτων για τους μετόχους του Euronext.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.