ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά πρόσημα στη Wall Street-Σηματωρός το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας Κύριο

23:14 - 20 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Θετικά πρόσημα στη Wall Street-Σηματωρός το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας
Συγκρατημένα ανοδικό ήταν το κλείσιμο των βασικών δεικτών της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να επικροτούν την προσπάθεια Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων να πετύχουν μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Παλόζι, και ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, είχαν σήμερα επικοινωνία, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας δημοσιονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην Δημοκρατική Πελόζι «οι δύο πλευρές συνεχίζουν να περιορίζουν τις διαφορές τους». Υπενθυμίζεται βέβαια ότι η τελική προθεσμία για τη συμφωνία είναι σήμερα Τρίτη.

Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες για μια συμφωνία, με τη χώρα να έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές, είναι ελάχιστες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με αυτά τα δεδομένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,40% στις 28.308,79 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε κατά 0,47% στις 3.443 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,33% στις 11.516,49 μονάδες.

Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο

Με αξιοσημείωτα κέρδη έκλεισε την Τετάρτη το πετρέλαιο, μετά από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι τα στοιχεία που θα ανακοινώσει την Τετάρτη η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας θα δείξουν υποχώρηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου – το οποίο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών – ενισχύθηκε κατά 63 cents ή 1,5% και έκλεισε στα 41,46 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  

Το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου – το πιο κοντινό συμβόλαιο πλέον – πρόσθεσε 64 cents ή 1,6% και αναρριχήθηκε στα 41,70 δολ. το βαρέλι.

Τέλος το Brent Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 54 cents ή 1,3% στα 43,16 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Δεύτερη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον χρυσό

Με θετικό πρόσημο έκλεισε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ο χρυσός, καθώς οι απώλειες του αμερικανικού δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών του συνεχίζουν να προσφέρουν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 3,70 δολ. ή 0,2% και έκλεισε στα 1.915,40 δολ. ανά ουγγιά. Το ασήμι Δεκεμβρίου, στο μεταξύ, πρόσθεσε 28 cents ή 1,1% στα 24,98 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός Δεκεμβρίου σημείωσε άλμα 2% στα 3,148 δολ. η λίβρα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2018, εν μέσω προσδοκιών για ενίσχυση της ζήτησης από την Κίνα.

Το ευρώ ανακτά τις δυνάμεις του

Σημάδια ανάκαμψης για το ευρώ, το οποίο υπέστη πιέσεις νωρίτερα σήμερα, λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γηραιά Ήπειρο.

Αναλυτικότερα, στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,50% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να ανέρχεται στο 1,1825. Παράλληλα, το ευρώ κερδίζει κατά 0,59% έναντι της βρετανικής λίρας και η σχετική ισοτιμία διαμορφώνεται στο 0,9139.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:17 - 20 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.