ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές απώλειες στη Wall Street

23:17 - 21 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Μικρές απώλειες στη Wall Street
Αρνητικά πρόσημα αλλά με συγκρατημένες απώλειες κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές στο κλείσιμο της συνεδρίασης την Τετάρτη, λόγω και των προσδοκιών για μια συμφωνία σε σχέση με το πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,35% στις 28.210 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να μειώνεται 0,24% στις 3.434 μονάδες.

Πτώση 0,28% σημείωσε ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 11.484 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν για ακόμα μία φορά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν και της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, σχετικά με το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, έχει επιτευχθεί πρόοδος στις συνομιλίες, ωστόσο υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, ενώ οι προεδρικές εκλογές απέχουν λιγότερο από 2 εβδομάδες.

Παράλληλα, στο φως της δημοσιότητας ήρθε η έκθεση Beige Book της Federal Reserve, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει με σχετικά ήπιο ρυθμό.

Στο πεδίο των συναλλαγών, κέρδη κατέγραψαν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Google (+2,35%), Facebook (+4,16%), Microsoft (+0,06%), ενώ πτωτικά κινήθηκε η Apple (-0,54%).

Περαιτέρω, με απώλειες έκλεισαν οι Goldman Sachs, Boeing, IBM, American Express, Chevron, Exxon Mobil, Coca Cola, Amgen, Salesforce, Home Depot, Johnson & Johnson, Walgreens και Merck.

Στον αντίποδα, κέρδη σημείωσαν οι Travelers, Walt Disney, Nike, Procter & Gamble, Visa, Walmart, Intel, PayPal και Tesla.

Στην αγορά εμπορευμάτων, βαριές απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί άνω του 4%.

Κέρδη κατέγραψαν οι τιμές των μετάλλων με το χρυσό να αυξάνεται κατά $12,30 στα 1.927 δολάρια ανά ουγγιά.

Τέλος, σε τροχιά εξασθένισης βρέθηκε το δολάριο, το οποίο μειώνεται 0,3% έναντι του ευρώ, 1,5% έναντι της στερλίνας και 0,9% έναντι του γιεν.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:28 - 21 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.