ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στη Wall παρά την άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας

16:29 - 23 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Μεικτά πρόσημα στη Wall παρά την άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας
Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αξιολογούν την πορεία των διαπραγματεύσεων για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας αλλά και τα στοιχεία της Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,13% στις 28.327 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κινείται σε θετικό έδαφος, ενισχυμένος κατά 0,1% στις 3.453 μονάδες.

Πτώση 0,36% καταγράφει ο τεχνολογικός Nasdaq στις 11.465 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το χθεσινό debate μεταξύ των δύο υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές, με τη γενική αίσθηση να είναι ότι η πραγματοποιήθηκε ομαλά χωρίς τις εντάσεις της πρώτης τηλεμαχίας.

Ερώτημα παραμένει αν κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ, με τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν προβάδισμα για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Επιπλέον, σημάδια ανάκαμψης κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Οκτώβριο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Markit, ο σύνθετος PMI μεταποίησης και υπηρεσιών σκαρφάλωσε σε υψηλό 20 μηνών.

Τέλος, τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας αναπτέρωσε η δήλωση της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, η οποία ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία.

Στο πεδίο των συναλλαγών, κέρδη καταγράφουν οι UnitedHealth, JP Morgan, Merck, Procter & Gamble, J&J, Walgreens, IBM, Goldman Sachs και Walt Disney.

Πτωτικά κινούνται οι Intel, American Express, Travelers, Boeing, Nike, Apple, Walmart, Visa και Chevron.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.