ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές-Κέρδη στην Κίνα

10:38 - 27 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές-Κέρδη στην Κίνα
Πτωτικά κινήθηκαν την Τρίτη οι ασιατικές μετοχές, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις βαριές απώλειες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως και η επιβράδυνση των συνομιλιών για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, πλήττουν το επενδυτικό κλίμα.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η αύξηση ρεκόρ που σημειώνει ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Γαλλία.

Αναφορικά με τις συζητήσεις για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε τη Δευτέρα πως οι συνομιλίες καθυστερούν, αν και η Δημοκρατική Πρόεδρος της Βουλής, Nancy Pelosi, εμφανίζεται αισιόδοξη ότι η συμφωνία θα επέλθει πριν από τις προεδρικές εκλογές.

«Η πρόκληση για τις αγορές είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ήδη αποτιμάται η έλευση μιας πολύ ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης. Τα νέα κρούσματα και το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης, έρχονται να αντικρούσουν αυτήν την υπόθεση», δήλωσε ο Michael McCarthy, επικεφαλής στρατηγικός αγοράς της CMC Markets στο Σίδνεϊ.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε πτώση 0,04% στις 23.485 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX κινήθηκε με απώλειες 1,7% στις 6.051 μονάδες.

Κέρδη κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Κίνα, ωθούμενοι από τα στοιχεία για τα κέρδη της κινεζικής βιομηχανίας το Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών στην Κίνα ανήλθαν σε 646,43 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 96,5 δισεκατομμύρια δολάρια) το Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 10,1%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Shanghai ενισχύεται 0,1% στις 3.254 μονάδες, ενώ ο SZSE Component κερδίζει 0,59% στις 13.269 μονάδες. Πτώση 0,8% στις 24.712 μονάδες καταγράφει ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Περαιτέρω, στη Νότιο Κορέα, ο KOSPI υποχώρησε 0,56% στις 2.330 μονάδες, παρά τα στοιχεία για την ανάκαμψη της τέταρτης μεγαλύτερης ασιατικής οικονομίας.

Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted υποχώρησε 0,26% στις 12.875 μονάδες, ενώ στην Ταϊλάνδη, η οποία πλήτετται από σφοδρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ο SET μειώθηκε 0,15% στις 1.206 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.