ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαύρη Τετάρτη στη Wall Street-Με βαριές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση Κύριο

17:54 - 28 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Μαύρη Τετάρτη στη Wall Street-Με βαριές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση
Με μεγάλες απώλειες για τις αμερικανικές μετοχές ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης στη Wall Street, καθώς η ολοένα και πιο γρήγορη εξάπλωση της πανδημίας στα περισσότερα κράτη του βόρειου ημισφαιρίου, εντείνει την αβεβαιότητα των αγορών εν μέσω αυξημένων προοπτικών για νέα περιοριστικά μέτρα και ότι συνεπάγεται αυτό για την οικονομία.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί 2,98% στις 26.643 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να μειώνεται 2,96% στις 3.291 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί 2,88% στις 11.101 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία καθώς και ο αριθμός των θανάτων βρίσκονται σε ανοδική πορεία απο τον Αύγουστο. Σημειώνται πως το ποσοστό των θετικών τεστ σε σχέση με τις δοκιμές που πραγματοποιούνται αυξήθηκε στο 8,2% έναντι 4% στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα ημερήσια κρούσματα αυξάνονταν κατά το μέσο όρο των 71.832 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins. Στο μεταξύ, ο αριθμός των νοσηλευόμενων έχει αυξηθεί τουλάχιστον 5% σε 36 πολιτείες. Η άνοδος των κρουσμάτων έχει ωθήσει κάποιες πολιτείες να επαναφέρουν συγκεκριμένα μέρα lockdown. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε πως δεν θα υπάρξει νομοσχέδιο με μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας πριν τις εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πτώση έρχεται μια ημέρα κατά την οποία ήρθαν στη δημοσίότητα αρκετά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, με τις Boeing, General Electric και UPS να εμφανίζουν εικόνα καλύτερη των προβλέψεων.

Στον τεχνολογικό τομέα, βαριές απώλειες καταγράφουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Google (-4,9%) και Apple (-3,5%), ενώ με ισχυρή πτώση κινούνται οι Tesla, Amazon και Facebook.

Στο βιομηχανικό Dow Jones πτώση άνω του 2% καταγράφουν οι Visa, Chevron, Salesfoce, American Express, Boeing, Coca Cola, Nike, J&J, JP Morgan και IBM.

Τέλος, σημειώνεται πως συντριπτικές απώλειες καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ευρωπαϊοι ηγέτες οδηγούνται στην επιβολή νέων περιορισμών και lockdown.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.