ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Νευρικότητα στο ξεκίνημα εν όψει των εκλογών

15:48 - 30 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Νευρικότητα στο ξεκίνημα εν όψει των εκλογών
Οι εκλογές στις ΗΠΑ για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη πλησιάζουν και οι επενδυτές είναι φανερά ανήσυχοι για το τι μέλλει γενέσθαι. Στις συνθήκες αβεβαιότητας συμβάλει αρνητικά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, που πλήττει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ειδικότερα, στο πεδίο της πανδημίας, τα νέα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπέρασαν την Πέμπτη τα 88.500 σημειώνοντας νέο ρεκόρ, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal.

Παράλληλα, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα. Η περίοδος των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων οδεύει προς το κλείσιμό της, με το 84,8% των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον S&P 500 έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Όσον αφορά το πεδίο των επερχόμενων εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, η Walmart ανακοίνωσε την απόφαση να αποσύρει προσωρινά τα όπλα και τα πυρομαχικά από τα ράφια της, λόγω του κλίματος πόλωσης στις εκλογές αλλά και των βίαιων διαδηλώσεων στην Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια.

Γενικότερα, οι επενδυτές υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει των προεδρικών εκλογών, με τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν να διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα αρκετών μονάδων στις δημοσκοπήσεις έναντι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην τελική ευθεία για τις κάλπες. 

Τέλος, στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,39% στις 26.55,46 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,58% στις 3.290,84 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 1,11% στις 11.061,32 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:06 - 30 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.