ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι ανόδου στη Wall Street λόγω εμβολίου και Μπάιντεν

17:59 - 09 Νοε 2020 | Χρηματιστήρια
Ράλι ανόδου στη Wall Street λόγω εμβολίου και Μπάιντεν
Ξέφρενο ράλι για το αμερικανικό χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρίαση επί εποχής Μπάιντεν με αποτέλεσμα δύο από τους τρεις βασικούς του δείκτες να κινούνται σε ρυθμούς ρεκόρ. Ο λόγος για τον Dow Jones και τον S&P 500.

Βασικό ρόλο στην «εκτόξευση» της Wall Street, αλλά και των διεθνών αγορών γενικότερα, παίζει η ανακοίνωση των Pfizer και BioNTech ότι το εμβόλιο τους κατά του κορονοϊού είναι σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές 90% αποτελεσματικό.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό αποτελεσματικότητας 90% που ανακοίνωσαν οι Pfizer και BioNTech ήταν καλύτερο από αυτό που ανέμεναν οι αγορές. Ο Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ, είχε δηλώσει ότι ένα εμβόλιο με αποτελεσματικότητα στο 50% με 60% θα ήταν αποδεκτό.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η αλλαγή ηγεσίας των ΗΠΑ, με τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν να είναι πλέον στο «τιμόνι». Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε το πειραματικό εμβόλιο της Pfizer χαρακτηρίζοντάς το εξαιρετική είδηση, ωστόσο προειδοποίησε πως θα χρειαστούν μήνες για να υπάρξει εκτεταμένος εμβολιασμός, τονίζοντας την ανάγκη οι Αμερικανοί να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλωσόρισε επίσης τα αποτελέσματα του πειραματικού εμβολίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 4,56% και αναρριχάται στις 29.616,20 μονάδες, που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει κατά 3,23% στις 3.622,88 μονάδες (επίσης νέο ρεκόρ) και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,93% στις 12.006,12 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:03 - 09 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.