ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street:Κέρδη για Dow Jones-Απώλειες για Nasdaq φέρνει το εμβόλιο

18:16 - 10 Νοε 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street:Κέρδη για Dow Jones-Απώλειες για Nasdaq φέρνει το εμβόλιο
«Στοπ» στην ξέφρενη ανοδική πορεία της Δευτέρας μπαίνει σήμερα για τη Wall Street, καθώς οι επενδυτές καταγράφουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη του σε μία προσπάθεια να επανέλθει η ισορροπία στις τάξεις του χρηματιστηρίου.

Τα θετικά νέα, που έφερε η Pfizer με το εμβόλιο που αναπτύσσει με τη γερμανική BioNTech για τη νόσο Covid-19, δημιουργεί ανάμικτες αντιδράσεις όσον αφορά τις αγοραπωλησίες μετοχών. Ο Dow Jones συνεχίζει δηλαδή, λόγω της συγκεκριμένης είδησης, το ανοδικό του ράλι, ενώ αντίστοιχα ο τεχνολογικός κλάδος συνεχίζει να υφίσταται πιέσεις, καθώς ένα ενδεχόμενο τέλος της πανδημίας φέρνει αναταράξεις σε αυτό τον τομέα.

«H είδηση ότι το εμβόλιο κατά του κορoνοιού, για το οποίο και εργάζεται η Pfizer παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλή αποτελεσματικότητα, αποτελεί ελπιδοφόρα εξέλιξη όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και για άλλα εμβόλια που αναπτύσσονται κατά της πανδημίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Δρ Άντονι Φάουτσι.

Παράλληλα, στα πρόθυρα «σημαντικής ανακάλυψης» στην προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε την Τρίτη ότι βρίσκεται η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac.

Τέλος, όσον αφορά τις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,81% και διαμορφώνεται στις 29.395,38 μονάδες. Αντίθετα, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,04% στις 3.549,10 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,05% στις 11.590,33 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:19 - 10 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.