ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Ανοδικό ξεκίνημα εν αναμονή των νέων κινήσεων Μπάιντεν

18:09 - 13 Νοε 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Ανοδικό ξεκίνημα εν αναμονή των νέων κινήσεων Μπάιντεν
Θετικά πρόσημα καταγράφουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Οι επενδυτές περιμένουν τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, υπό την ηγεσία του Τζο Μπάιντεν, εστιάζοντας στο αισιόδοξο σενάριο της οικονομικής ανάκαμψης μετά τα θετικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου.

Ωστόσο, η έξαρση της πανδημίας και οι αριθμοί κρουσμάτων ρεκόρ, που καταγράφουν ΗΠΑ και Ευρώπη, συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επενδυτές, που φοβούνται ότι τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες θα πλήξουν σημαντικά τις οικονομίες πριν κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας χθες σε πάνελ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισήμανε ότι αν και ένα αποτελεσματικό εμβόλιο αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, δεν είναι πανάκεια, ενώ προειδοποίησε ότι «σημαντικές προκλήσεις και αβεβαιότητα παραμένουν όσον αφορά την παραγωγή, διανομή και αποτελεσματικότητα σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες».

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ ενισχύθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,4% τον Σεπτέμβριο. Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019, ο δείκτης κατέγραψε άλμα 0,5%.

Τέλος, στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,84% στις 29.324,56 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει κατά 0,77% στις 3.564,38 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,56% στις 11.775,38 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 13 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.