ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αισιοδοξία για το εμβόλιο έδωσε ώθηση στη Wall Street

23:05 - 13 Νοε 2020 | Χρηματιστήρια
Η αισιοδοξία για το εμβόλιο έδωσε ώθηση στη Wall Street
Με κέρδη ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να αντλούν ώθηση από τις ελπίδες ότι ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα συμβάλλει καταλυτικά στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,37% και ανήλθε στις 29.479,28 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε κατά 1,36% στις 3.585,07 μονάδες (νέο ιστορικό υψηλό) και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 1,02% στις 11.829,29 μονάδες.

«Εκτοξεύθηκε» το αργό σε εβδομαδιαία βάση

H τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε πάνω από 2% την Παρασκευή καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες ότι η άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού μπορεί να επιφέρει πλήγμα στην ενεργειακή ζήτηση. 

Το συμβόλαιο του αργού δέχτηκε πιέσεις και από την απότομη αύξηση της παραγωγής στη Λιβύη. 

Ειδικότερα, στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού διολίσθησε 2,4% στα 40,13 δολάρια το βαρέλι.

Βέβαια, σε εβδομαδιαίο επίπεδο, το συμβόλαιο πραγματοποίησε «άλμα» 8%.

Απώλειες σχεδόν 3% για τον χρυσό στην εβδομάδα

Κέρδη σημείωσε ο χρυσός την Παρασκευή, καθώς ο ολοένα και αυξανόμενος ρυθμός που μολύνονται οι άνθρωποι από κορονοϊό, επανέφερε τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία η πανδημία.

Ειδικότερα, τα futures του χρυσού κέρδισαν 1% στα 1.892,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο δεν κατάφερε να αποφύγει να καταγράψει τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλειά του από τα τέλη Σεπτεμβρίου, με πτώση 3%, που οφείλεται στην αρχική ευφορία που δημιούργησε η ανακοίνωση της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του υποψήφιου εμβολίου της, στις αρχές της εβδομάδας.

Πλήγμα για το δολάριο

Υποχωρεί την Παρασκευή το αμερικανικό δολάριο, καθώς οι ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συγκρατούν τον αρχικό ενθουσιασμό για το δυνητικό εμβόλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,25% έναντι του δολαρίου και η σχετική ισοτιμία διαμορφώνεται στο 1,1833. Παράλληλα, η βρετανική λίρα σημειώνει κέρδη 0,57% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία τους να ανέρχεται στο 1,3189. Τέλος, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,30% έναντι της βρετανικής λίρας και η ισοτιμία τους διαπραγματεύεται στο 0,8971.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:21 - 13 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.