ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Οι πωλητές ανέλαβαν τα ηνία μετά τα ρεκόρ

00:07 - 26 Νοε 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Οι πωλητές ανέλαβαν τα ηνία μετά τα ρεκόρ
Μικτά πρόσημα κατέγραψε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά την χθεσινή «εκρηκτική» άνοδο, που οδήγησε σε νέο ιστορικό υψηλό τον Dow Jones. Υπενθυμίζεται ότι ο βιομηχανικός δείκτης έσπασε το φράγμα των 30.000 μονάδων, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 1%.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, στα πρακτικά της συνεδρίασης, τα μέλη της επιτροπής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που συνεδρίασε στις 4 και 5 Νοεμβρίου, τόνισαν ότι ο υφιστάμενος ρυθμός αγορών τίτλων μπορεί να μεταβληθεί αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Οι αξιωματούχοι της Fed εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για τον ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη απέχει ακόμα πολύ από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,58% και έκλεισε στις 29.872,74 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,14% στις 3.630,38 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 12.094,40 μονάδες.

Σε υψηλό άνω των 8 μηνών το πετρέλαιο

Η τιμή του πετρελαίου επέκτεινε τα κέρδη της την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές διατήρησαν την αισιοδοξία τους για την πρόοδο που σημειώνεται στο μέτωπο των εμβολίων του κορονοϊού, ενώ καλωσόρισαν τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα αργού που έδειξαν πτώση την τελευταία εβδομάδα.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού WTI, παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 80 σεντς ή κατά 1,8% στα 45,71 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου brent, σημείωσε άνοδο 75 σεντς ή 1,6% στα 48,61 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Ήπια άνοδος για τον χρυσό

Μικρά κέρδη σημείωσε η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, καθώς το πολύτιμο μέταλλο προσπάθησε να ανακάμψει από τις απώλειες που προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες εν μέρει η πρόοδος στα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 90 σεντς ή κατά λιγότερο από 0,1%, στα 1.805,50 δολ. ανά ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται σε τροχιά για να σημειώσει εβδομαδιαίες απώλειες σχεδόν 4%.

Σε τροχιά απωλειών το δολάριο

Πιέσεις καταγράφει το δολάριο στη συνεδρίαση της Τετάρτης έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, καθώς ένα εμβόλιο ανακουφίζει πολλές αβεβαιότητες των επενδυτών. Να σημειωθεί ότι το δολάριο αποτελεί ασφαλή εναλλακτική λύση για τους επενδυτές σε περιόδους κρίσης.

Ειδικότερα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,27% έναντι του ευρώ και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στο 1,1920. Στο ίδιο μήκος κύματος, το δολάριο χάνει κατά 0,24% έναντι της βρετανικής λίρας, με την σχετική ισοτιμία να ανέρχεται στο 1,3388.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:12 - 26 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.