ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Οδεύει προς θετικό κλείσιμο εβδομάδας μετά την αργία

17:09 - 27 Νοε 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Οδεύει προς θετικό κλείσιμο εβδομάδας μετά την αργία
Σε ανοδική τροχιά κινούνται την Παρασκευή οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την ανάπαυλα της Πέμπτης, όπου η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά έμεινε κλειστή για την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών. Παράλληλα, σήμερα η αγορά θα κλείσει νωρίτερα.

Η πορεία της Wall Street τις τελευταίες ημέρες είναι αξιόλογη, καθώς απομακρύνεται η πολιτική αβεβαιότητα και η αισιοδοξία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αντισταθμίζει τις ανησυχίες από την άνοδο των κρουσμάτων.

Στο πολιτικό μέτωπο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο εάν το Σώμα των Εκλεκτόρων επιλέξει τον Τζο Μπάιντεν, αμβλύνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες για την πορεία της μετάβασης της εξουσίας τις επόμενες εβδομάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,22% και διαπραγματεύεται στις 29.938,85 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,32% στις 3.641,38 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,79% στις 12.190,17 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του Νοεμβρίου οι δείκτες έχουν ενισχυθεί πάνω από 10%, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι διαθέσιμο νωρίτερα από τις προβλέψεις, ενώ αναμένουν ότι ο Μπάιντεν θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στο παγκόσμιο εμπόριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 27 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.