ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μειωμένη πολιτική αβεβαιότητα οδηγεί τους αμερικανικούς δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά Κύριο

20:00 - 29 Νοε 2020 | Χρηματιστήρια
Η μειωμένη πολιτική αβεβαιότητα οδηγεί τους αμερικανικούς δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά
Ισχυρά περιθώρια ανόδου και μετά τα νέα ρεκόρ παρουσιάζουν οι δείκτες της Wall Street, καθώς έχει μειωθεί δραστικά η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, με τις ελπίδες των επενδυτών να αυξάνονται σχετικά με μια ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον νέο εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Παρασκευής, 27 Νοεμβρίου, οι δύο από τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά. Ειδικότερα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε στις 12.205,85 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 3.638,35 μονάδες.

Όπως επισημαίνει σε ανάλυσή της η UBS, η αβεβαιότητα για τις εκλογές των ΗΠΑ και το νέο δημοσιονομικό κίνητρο των ΗΠΑ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν βραχυπρόθεσμη αστάθεια, ωστόσο οι επενδυτές έχουν ήδη αρχίσει να επικεντρώνονται στη δυναμική μιας διεύρυνσης της οικονομικής ανάκαμψης, που θα προκύψει από τη διάθεση ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, το ράλι αυτής της εβδομάδας «πυροδότησαν» η ανάπτυξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού, η έναρξη της διαδικασίας για τη μετάβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ, καθώς και η υποψηφιότητα της Τζάνετ Γέλεν για το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. 

Στο βασικό της σενάριο, η UBS περιμένει ο δείκτης S&P 500 να «χτυπήσει» νέα ρεκόρ και να διαπραγματεύεται στις 3.800 μονάδες μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει τις εξής στρατηγικές: 

  • Διαφοροποίηση για το επόμενο σκέλος

Εάν η επενδυτική στρατηγική το 2020 αφορούσε ανθεκτικές, μεγάλες και αμερικανικές μετοχές, η UBS θεωρεί ότι το 2021 θα αφορά κυκλικές, μικρές και παγκόσμιες μετοχές, καθώς οι τομείς που επηρεάστηκαν περισσότερο από τα lockdowns θα ξεκινήσουν να ανακάμπτουν.

Όπως εκτιμά ο οίκος, οι περιοχές, που είναι πιο πιθανό να καλύψουν το χαμένο έδαφος, είναι οι αμερικανικοί τίτλοι μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τίτλοι μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης της Οικονοµικής και Νοµισµατικής Ένωσης, επιλεγμένες μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, της ενέργειας, της βιομηχανίας και των καταναλωτικών προϊόντων.

  • Επενδύσεις στην επόμενη μεγάλη εξέλιξη (Next Big Thing)

Η UBS επαναλαμβάνει, επίσης, την πρόβλεψή της ότι ο κόσμος θα επιστρέψει σταδιακά στη κανονικότητα το 2021, αλλά την ίδια στιγμή θα μπει με μεγαλύτερη ταχύτητα σε ένα μεταμορφωμένο μέλλον.

Οι επενδυτές που κοιτούν μακροπρόθεσμα θα πρέπει να αυξήσουν την έκθεσή τους στις επιχειρήσεις, που κάνουν τον κόσμο περισσότερο ψηφιακό και βιώσιμο. Η UBS πιστεύει ότι την επόμενη δεκαετία θα ανταμειφθούν οι επενδύσεις στις επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν τεχνολογίες οι οποίες διαταράσσουν άλλους τομείς. 

Τέλος, περιμένει ότι η «επόμενη μεγάλη εξέλιξη» θα υλοποιηθεί εντός του χώρου της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech), της ιατρικής τεχνολογίας (healthtech) ή της πράσινης τεχνολογίας (greentech) ή θα δρομολογηθεί και θα επιταχυνθεί από την παγκόσμια ανάπτυξη των δικτύων 5G. 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:15 - 29 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.