ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Δεκέμβριος φέρνει νέα ρεκόρ για τη Wall Street

18:16 - 01 Δεκ 2020 | Χρηματιστήρια
Ο Δεκέμβριος φέρνει νέα ρεκόρ για τη Wall Street
Ενισχυμένο παραμένει την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall Street, με το τέλος του έτους να φέρνει S&P 500 και Dow Jones σε νέα ιστορικά υψηλά. Σε τροχιά… ρεκόρ και ο δείκτης Nasdaq.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σπάει εκ νέου το «φράγμα» των 30.000 μονάδων και ενισχύεται κατά 1,32%, ενώ διαπραγματεύεται στις 30.030,34 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει κατά 1,37% στις 3.671,10 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,15% στις 12.338,74 μονάδες.

Η σημερινή άνοδος έρχεται παρά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες και έχει οδηγήσει σε επιβολή περιορισμών σε διάφορες πολιτείες, με την Καλιφόρνια να εξετάζει νέες οδηγίες για παραμονή στο σπίτι.

Η προσδοκία των επενδυτών είναι ότι τα εμβόλια θα συμβάλουν στον περιορισμό των μολύνσεων ολοένα και περισσότερο, οδηγώντας την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα σταδιακά στα επίπεδα που ήταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές εμφανίζονται περισσότεροι αισιόδοξοι ότι ο Τζο Μπάιντεν θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες μια νέα προσπάθεια για να ψηφιστεί στο Κογκρέσο ένα μεγάλο δημοσιονομικό πακέτο τόνωσης, προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού.

Τέλος, στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία ερευνών IHS Markit έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου βελτιώθηκε περαιτέρω τον Νοέμβριο παρά την άσχημη επιδημιολογική εικόνα στη χώρα. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 56,7 μονάδες τον Νοέμβριο από 53,4 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της IHS Markit. 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:23 - 01 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.