ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall: Κογκρέσο και εμβόλιο στο «ραντάρ» των επενδυτών

18:21 - 08 Δεκ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall: Κογκρέσο και εμβόλιο στο «ραντάρ» των επενδυτών
Συγκρατημένες είναι οι κινήσεις των επενδυτών στη σημερινή αμερικανική χρηματιστηριακή συνεδρίαση, με το βλέμμα να παραμένει στραμμένο στις προσπάθειες προώθησης του πακέτου τόνωσης της οικονομίας, αλλά και στις ειδήσεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Oι αρχηγοί των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι προσπαθούν να παρατείνουν την χρηματοδότηση της κυβέρνησης κατά μία επιπρόσθετη εβδομάδα ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ καθυστερεί τις διαδικασίες για το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης και προωθεί μια δική του, μικρότερη πρόταση έναντι της αρχικής των $908 δισ. που έχει παρουσιάσει μια διακομματική ομάδα.

Στο πεδίο του εμβολίου, τον περασμένο μήνα, η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο δύο δόσεών τους είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 95% μετά από χορήγηση δύο δόσεων σε διάστημα τριών εβδομάδων από την πρώτη στη δεύτερη.

Τώρα όμως, μέσω του νέου ενημερωτικού υλικού που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, αποκαλύπτεται ότι η δράση του εμβολίου ξεκινά μόλις από την πρώτη δόση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,07% στις 30,047.92 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,24% στις 3,682.97 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα κατά 0,35% στις 12,476.22 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:29 - 08 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.