ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Νωθρή συνεδρίαση λόγω αβεβαιότητας για το πακέτο τόνωσης

00:13 - 12 Δεκ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Νωθρή συνεδρίαση λόγω αβεβαιότητας για το πακέτο τόνωσης
Μικτά πρόσημα κατέγραψε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου. Το πτωτικό ξεκίνημα διαδέχθηκε μία προσπάθεια αντίδρασης από τους επενδυτές, ωστόσο η νευρικότητα που επικρατεί λόγω του συνεχιζόμενου αδιεξόδου στο Κογκρέσο σχετικά με το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας οδήγησε σε μία νωθρή συνεδρίαση ήπιων μεταβολών.

Ως προς το εν λόγω πακέτο, οι βουλευτές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων βρίσκονται σε συνομιλίες για την έγκριση ενός νομοσχεδίου για την παροχή τόνωσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις πριν το τέλος του 2020, αλλά παραμένουν διαφωνίες για τη χρηματοδότηση των πολιτειακών και τοπικών κυβερνήσεων, τα επιδόματα ανεργίας και τη χορήγηση επιταγών.

Όσον αφορά τις συναλλαγές, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,16% και έκλεισε στις 30.046,37 μονάδες. Αντίθετα, ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,17% στις 3.661,92 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε κατά 0,23% στις 12.377,87 μονάδες.

Απώλειες σε ημερήσια βάση και άνοδος σε εβδομαδιαία για το πετρέλαιο

Με απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές πετρελαίου αλλά με κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας, καθώς οι ελπίδες για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού δημιουργούν ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιανουαρίου έχασε 21 cents ή σχεδόν 0,5% και έκλεισε στα 46,57 δολ. το βαρέλι. Παράλληλα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, αργό τύπου Brent παράδοσης Φεβρουαρίου έχασε 28 cents ή 0,6% στα 49,97 δολ. το βαρέλι, πέφτοντας κάτω από το ορόσημο των 50 δολαρίων που έφτασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

Σε επίπεδο εβδομάδας, το αμερικανικό αργό τύπου WTI έκλεισε με κέρδη 0,7% ενώ το Brent κατέγραψε «άλμα» 1,5%.

Με κέρδη ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο χρυσός

Ανοδικά τερμάτισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής η τιμή του χρυσού, ενώ παράλληλα θετικό ήταν το πρόσημο του πολύτιμου μετάλλου και σε εβδομαδιαία βάση, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο εν μέσω του κινδύνου για ένα δημοσιονομικό αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου για τον χρυσό ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 6,20 δολάρια ή 0,3% και έκλεισε στα 1.843,60 δολάρια η ουγγιά, που είναι το χαμηλότερο κλείσιμο του πιο ενεργού συμβολαίου από τις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη FactSet. Για την εβδομάδα ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,2%.

Επανήλθε σε ανοδική τροχιά το δολάριο

Θετικά επηρεασμένο από την κακή σημερινή εικόνα των διεθνών αγορών, το αμερικανικό δολάριο κατάφερε να ενισχυθεί σημαντικά έναντι των ανταγωνιστών του, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τις τρεις διαδοχικές εβδομαδιαίες απώλειες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει άνοδο 0,19% έναντι του ευρώ και η ισοτιμία τους ανέρχεται στο 1,2113. Παράλληλα, το δολάριο κερδίζει κατά 0,51% έναντι της βρετανικής λίρας, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στο 1,3225.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:16 - 12 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.