ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η έναρξη των εμβολιασμών δίνει «φτερά» στη Wall Street

18:13 - 15 Δεκ 2020 | Χρηματιστήρια
Η έναρξη των εμβολιασμών δίνει «φτερά» στη Wall Street
Έπειτα από την χθεσινή νωθρή συνεδρίαση ήπιων απωλειών, οι δείκτες της Wall Street ακολουθούν ανοδική πορεία στη συνεδρίαση της Τρίτης. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει η πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ, με το δεδομένο όμως πλέον ότι έχει ξεκινήσει η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer. Παράλληλα, οι επενδυτές ανυπομονούν για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Στο πεδίο του πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, διακομματική ομάδα βουλευτών και γερουσιαστών παρουσίασε τη Δευτέρα τη νέα της πρότασης. Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει 748 εκατ. δολάρια σε δαπάνες για προγράμματα που είναι αποδεκτά και από τα δύο κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και εβδομαδιαίου επιδόματος ανεργίας 300 δολαρίων και επιπλέον 300 δισ. δολαρίων για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ένα δεύτερο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει δαπάνες που δεν απολαμβάνουν δικομματικής στήριξης, όπως η παροχή βοήθειας σε πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις. 

Επιπλέον, το βλέμμα των επενδυτών θα είναι στραμμένο και στη Fed. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ξεκινούν σήμερα την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς και είναι πιθανό να ανακοινώσουν αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την αμερικανική Federal Reserve, έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,4% το Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Τέλος, στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,29% και διαμορφώνεται στις 29.949,23 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,64% στις 3.671 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,84% στις 12.544,17 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:42 - 15 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.