ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η Wall Street

00:10 - 24 Δεκ 2020 | Χρηματιστήρια
Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η Wall Street
Θετικά πρόσημα κατέγραψαν οι περισσότερες αμερικανικές μετοχές ακόμη και μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξέφρασε ανησυχίες για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο θα μπορούσε να καθυστερήσει την κατανομή κεφαλαίων στους Αμερικανούς που έχουν πληγεί περισσότερο.

Παράλληλα,  ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ ύψους 740 δισ. δολαρίων. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά των S-400.

Στα μάκρο της ημέρας, o αριθμός των εργαζόμενων που αιτήθηκε παροχής επιδόματος ανεργίας, μειώθηκε στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με περιορισμούς εν μέσω νέας αύξησης των κρουσμάτων. Στο μεταξύ, τα αμερικανικά νοικοκυριά μείωσαν τις δαπάνες τους τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά στο επτάμηνο, ενώ και τα εισοδήματά τους μειώθηκαν κατακόρυφα, σε μια νέα ένδειξη ότι ο ιός επηρεάζει την οικονομική ανάπτυξη.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,38% στις 30.129,47 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,07% στις 3.689,80 μονάδες. Αντίθετα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 0,29% στις 12.771,11 μονάδες.

Διεκόπη το τριήμερο πτωτικό σερί του χρυσού

Ανοδικά έκλεισε η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, με το πολύτιμο μέταλλο να αποφεύγει την τέταρτη διαδοχική πτώση, που θα αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο σερί απωλειών σε διάστημα περίπου πέντε μηνών.

Ειδικότερα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έκλεισε με άνοδο 7,80 δολαρίων ή 0,4% στα 1.878,10 δολ. ανά ουγγιά.

Ισχυρή ανάκαμψη για την στερλίνα

Ανακάμπτει η βρετανική λίρα μετά τις ισχυρές πιέσεις των τελευταίων ημερών, καθώς φαίνεται να «κλειδώνει» η εμπορική συμφωνία μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 1,02% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στο 1,3496. Στο ίδιο μήκος κύματος, το βρετανικό νόμισμα κερδίζει κατά 0,75% έναντι του ευρώ και η ισοτιμία τους διαπραγματεύεται στο 0,9032.

Τέλος, όσον αφορά τις τιμές πετρελαίου, το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 2,17% στα 48,04 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ κερδίζει κατά 1,89% στα 51,11 δολάρια το βαρέλι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.